Firma fair focus
Business / Business Services

Zelf doktertje spelen

Er zijn veel mensen die wat angst hebben om naar de dokter of het ziekenhuis te gaan, dat komt vaak door een gebeurtenis die ze ooit meegemaakt hebben en onaangenaam vonden. Maar het vermijden van een huisarst kan schadelijk zijn voor de gezondheid, want veel van deze mensen zoeken pas een dokter op wanneer de symptomen al ernstig zijn en het onvermijdelijk werd. Dan is er ook een groep mensen die zelf op zoek gaan naar wat ze zouden kunnen hebben op het internet, ook dat is niet goed want zo worden er foute conclusies getrokken en worden ze nog niet of net fout behandeld. Er zijn ook veel mensen die zelf doktertje gaan spelen want tegenwoordig kan men makkelijk online materialen kopen zoals bloedsuikermeters of bloeddrukmeters. Dat is natuurlijk handig, als je ze juist gebruikt tenminste. 

Bloedsuikermeters zijn meters die de bloedsuikerspiegel meten. Dat is vooral handig voor mensen met diabetes, zij moeten regelmatig hun bloedsuikerspiegel kunnen meten om te weten wanneer ze insuline moeten inspuiten. Door middel van een druppeltje bloed dat op een speciale teststrip moet worden geplaatst, wordt het bloed getest met behulp van een biosensor die de glucose in het bloed meet. Zo kan de bloedsuikermeter het glucosegehalte in het bloed meten en geeft die dat gehalte weer zodat de diabetes patiënt daaruit de juiste conclusies kan afleiden.

Een bloeddruk meter wordt, zoals de naam wel doet vermoeden, gebruikt voor het meten van de bloeddruk. Door middel van een manchet dat rond de arm moet worden geplaatst en dat opgeblazen en afgelaten kan worden, kan de bloeddruk worden gemeten wanneer het bloed gestopt wordt en weer door kan stromen wanneer het manchet opgeblazen en weer afgelaten wordt. Het meten van de bloeddruk is voor sommige mensen nodig omdat er bij hun gevaar is op een te lage of te hoge bloeddruk en dat kan duiden op gezondheidsproblemen.

https://shopvoorgezondheid.nl