Firma fair focus
Image default
Business / Business Services

Schoonmaken

Schoonmaken niemand houdt ervan. Toch moet het gebeuren. Als je niet schoonmaakt wordt je huis alleen maar viezer en viezer. Dat ene stofplekje krijgt alleen maar meer en meer stof, de etensresten gaan zich alleen maar meer ophopen. Je kan het beste gewoon elke dag even je huis netjes schoonmaken. Je moet jezelf alleen even in de juiste mindset zetten. Zet bijvoorbeeld een muziekje aan om meer zin in het schoonmaken te krijgen. In deze blog een aantal manieren van schoonmaken en hoe je het eventueel leuker kan maken.

Stofzuigen
Je huis moet je regelmatig stofzuigen. Stofzuigen zorgt ervoor dat alle etensresten en viezigheden van de vloer worden gezogen. Dit moet je vaak elke dag doen, maar wie heeft daar nou zin in? Het antwoord is: niemand. Maak het jezelf alleen niet te moeilijk, probeer het stofzuigen zo leuk mogelijk te maken. Zet bijvoorbeeld keihard de radio aan en dans lekker terwijl je aan het stofzuigen bent. Zing lekker mee met de muziek en maak het stofzuigen een stuk leuker. Stel het ook niet te lang uit en ga gelijk als je thuis bent stofzuigen. Op deze manier blijft je huis altijd netjes stof vrij.

Poetsen en boenen
Voor het poetsen en boenen van je huis kan je biologische schoonmaakmiddelen gebruiken. Zo maak je schoon op een manier die beter is voor de natuur. Dit maakt het misschien ietsjes leuker dat je de gedachte hebt dat je je steentje bijdraagt aan een meer leefbare wereld. Het poetsen van je huis is geen pretje, maar het moet toch echt gebeuren nu zeker in corona tijd. Gebruik dan ook naast biologische schoonmaakmiddelen ook desinfecterende schoonmaakmiddelen om alle bacteriën te doden en de kans om ziek te worden te verkleinen. Stel net als stofzuigen het poetsen niet uit en doe het gelijk. Op deze manier ben je er het snelste vanaf en is je huis weer spik en span.

http://fayon.nl