Firma fair focus
Image default
Business / Business Services

Je kozijnen inmeten

Je huis is om de zoveel tijd wel aan renovatie toe. Of het nu gaat om je dak repareren of je kozijnen vervangen. Je kozijnen zijn na een tijdje aan vervanging toe. Bij raamkozijnen kopen kan het soms lastig zijn om de maat te bepalen. Het is echter wel van belang dat je goed weet welke afmetingen je nodig hebt, zodat je na het kopen van een kozijn niet voor verassingen komt te staan. Als een kozijn te groot of juist te klein is, is dat erg zonde, want kozijnen kosten nog al wat. In deze blog vind je een aantal instructies over het inmeten van kozijnen.

Kozijn zonder vensterbank
Het inmeten van je kozijn zonder vensterbank heeft een tweetal stappen.
Stap1: Meet de breedte op in millimeters. Doe dit drie of viermaal: bovenaan, in het midden en uiteraard onderaan. Dit doe je om fouten te voorkomen en om oneffenheden te voorkomen. Kies altijd de kleinste maat die je gemeten hebt. Van de kleinste maat die je gemeten hebt, haal je voor de zekerheid nog 3 millimeter af. Dit doe je zodat je nog een beetje speling hebt. Nu heb je de juiste breedtemaat van je kozijn gevonden.
Stap2: Meet de hoogte op in millimeters Doe dit weer 3 á 4 keer om fouten te voorkomen. Verder zijn alle stappen hetzelfde als de hierboven genoemde.

Kozijnen met vensterbank
Het inmeten van kozijnen met vensterbank heeft ook een 2-tal stappen.
Stap1: is weer het meten van de breedte in millimeters. Doe dit weer drie keer, kies de kleinste maat en haal er 3 millimeter vanaf. Dan heb je de juiste breedtemaat voor je kozijn.
Stap2: Meet de hoogte in millimeters Doe dit vanaf de bovenkant van het kozijngat tot aan de vensterbank. Als je dit doet, maak dan gebruik van een denkbeeldige lijn om de afstand tussen binnen en buiten te kunnen overbruggen. Zorg ervoor dat de lijn goed vlak ligt. Voor de hoogtemaat tel je de twee hoogste maten aan de binnenkant bij elkaar op. Vervolgens neem je weer de 3 millimeter als speling. Nu heb je de breedtemaat van je kozijn.
Je kan nu je kozijnen in de juiste maat gaan bestellen.

http://directeenkozijn.nl

Gerelateerde artikelen

HSV TMP is uw professional in spuitgieten

Inpakwerkzaamheden uitbesteden bij Packstore.nl?

Groeneveld GDW