Firma fair focus
Image default
Business / Business Services

Behoud de kleur na het verven van je haar met deze tips

De zomer van 2021. We hebben er gezamenlijk lang op gewacht. Deze vakantieperiode zou onvergetelijk worden, waardoor iedereen alles uit de kast trok om er schitterend bij te lopen deze mooie dagen. Zo verzorgden velen zich van top tot teen om deze zomer te stralen.

Sinds de heropening van veel bedrijven na de lockdowns hebben ook kappers het drukker dan ooit. Ook de kappers in delft merken de toestroom aan klanten op. Vooral de vrouwen zien de nieuwe lokken als een must-have. Helaas zit er ook een prijskaartje aan, waardoor enkele tips om de kleur langer in het haar te houden altijd prettig zijn.

  1. Geverfd haar is ‘poreuzer’ dan het origineel. Hierdoor absorbeert en verliest het haar sneller vocht, dat leidt tot een verlies van de kleur. Om de kleur langer te behouden, is het raadzaam de tijd dat het haar gewassen wordt te minimaliseren. Hierbij kan leave-in conditioner gebruikt worden om de tijd in te korten.
  2. Heet water kan de kleur vervagen; iets wat je graag wilt voorkomen. Door met lauwwarm water te douchen, kan dit gevolg worden tegengegaan.
  3. De markt is verrijkt met ontelbaar veel producten die voorkomen dat de verf uit het haar gewassen wordt. Zo kan er bijvoorbeeld wekelijks een haarmasker worden aangevuld om de kleur langer te behouden.
  4. Hoe gezonder het haar is, hoe langer de kleur zal blijven zitten. Zo is het verstandig om regelmatig te dode puntjes te laten knippen, zodat het haar in gezonde staat blijft verkeren. Een prettige en handige tip: je kunt altijd terecht bij de kappers delft zonder afspraak!
  5. Deze tip vult het gezegde van de vorige tip aan. Door de lokken somtijds te hydrateren met een serum zal het haar worden gevoed zonder het haar een vette uitstraling te geven. Zo blijft het haar gezond en zal de kleur langer blijven.
  6. Overeenkomend met tip 2 is het onverstandig om het haar in contact te laten komen met hete hulpmiddelen. Naast heet water zijn ook een stijl- of krultang af te raden. De hete eigenschap zal het haar uitdrogen en ontdoen van proteïnen, waardoor het haar een ruwe textuur krijgt. Kun je toch niet zonder gekruld, geföhnt of gestijld haar? Dan is het aan te raden om een heat protection te gebruiken.
  7. Ook de zon kan de kleur verminderen. Het UV-licht beschadigt de lokken, waardoor het uitdroogt en de kleur zal vervagen. Een hoed of petje kan de UV-straling tegenhouden.
http://onekappers.nl