Firma fair focus
Image default
Business / Business Services

Pelletboilerverwarming

Nederland moet een stuk duurzamer en milieuvriendelijker worden. Huishoudens moeten versneld van het gas af en er moeten aan bepaalde energie labels voldaan worden. Je krijgt ook subsidie op veel duurzame dingen. Er zijn een aantal manieren om je huis te verduurzamen. Je kan zonnepanelen laten installeren, je kan volledig overgaan op elektrisch en niet meer van gas gebruik maken en je kan een pellet boiler gebruiken. Wat is nu eigenlijk een pellet boiler?

Wat is het?
Een pellet boiler is een moderne verbrandingskachel die volautomatisch is. Het woord pellet staat voor de brandstof die door een pellet boiler wordt gebruikt. Pellet is een ander woord voor korrel. Het is dus in principe een houtkorrelboiler. De pellets zijn samengeperste kleine staafjes hout. Ze zijn samengeperst onder hoge druk. De pellets zijn gemaakt van zaagsel wat afkomstig is van resthout uit de houtindustrie. Voor het hout wat hiervoor gebruikt wordt, worden geen bomen gekapt. Dit zorgt ervoor dat er hiervoor geen extra bomen worden gekapt.

Laminox termoboiler
Een van de energy systems die je kan gebruiken als boiler is de laminox termoboiler. Deze boiler is een geïntegreerde cv-ketel op pellets. In het boilervat is  cv-water en een rvs wisselaar voor sanitair water aanwezig. Je hebt ook nog de mogelijkheid om voor een zonneboilerwisselaar te kiezen binnen je boilervat, waardoor je altijd water hebt uit alternatieve energiebronnen. De voordelen Het is allemaal leuk en aardig zo’n boiler, maar wat zijn eigenlijk de voordelen van een pellet boiler?
Hier een aantal voordelen op een rijtje.
– De boiler heeft een ingebouwde boilermet
– Het stoot heel weinig fijnstof uit. Dit is zeer gunstig voor de natuur
– Geschikt voor zowel hoge als lage temperatuur verwarming
– Je hebt geen gas en olie kachels meer nodig.
– Het reinigt zelf het rookgaskanaal Dit waren een aantal van de vele voordelen. Draag je steentje bij aan een meer leefbare wereld en kies voor duurzame energie.

http://wijsmanduurzaam.nl