Firma fair focus
Business / Business Services

Welke kleur heeft jouw parachute in jouw loopbaan?

‘Welke kleur heeft jouw parachute’ is de titel van een boek. Ik ga dat boek hier niet bespreken, afvallen of aanraden. Maar de titel is alleszeggend. Eigenlijk geeft het weer hoe we vaak door omstandigheden, ontwikkelingen en doorgroei niet meer weten wat we eigenlijk willen met onze loopbaan. De vervreemding van je arbeidsidentiteit, en je wensen met betrekking tot je beroep kan al op jonge leeftijd beginnen. Tijdens je middelbare schoolperiode maak je al keuzes die je nog niet kan overzien. Welke effecten deze op de lange termijn hebben worden pas later duidelijk. Dan kan je vastlopen in je loopbaan en wat doe je dan? Daar besteden wij graag aandacht aan in deze blog.

Durf je eigen keuzes te maken

Je kan je loopbaan onder de loep nemen en opnieuw keuzes gaan maken. Keuzes die echt bij jou passen. Dat klinkt logisch en eenvoudig maar dat is allerminst het geval. Kiezen voor je toekomst gaat met vallen en opstaan. Er is vertrouwen en zelfvertrouwen voor nodig. Er is goed zicht nodig op wie jij werkelijk bent, wat je wil en wat je kan. Maar ook je valkuilen, je angsten, je belemmerende overtuigingen zijn minstens zo belangrijk om te erkennen. Kiezen voor je toekomst kan alleen vanuit dit zicht en zelfvertrouwen. Om dit te krijgen is het verstandig om loopbaanbegeleiding in te schakelen. Het is namelijk ondoenlijk om deze tocht in je eentje af te leggen. Al was het maar vanwege onze blindheid voor ingesleten patronen en gedachten.

Kies voor loopbaanbegeleiding op maat

Loopbaanbegeleiding Deventer geeft je de mogelijkheid tot een gratis intakegesprek. Dat is een geweldig cadeau! Mogelijk is dat gesprek het enige wat je nodig hebt om verder te komen maar het is ook goed denkbaar dat er meer voor nodig is. Kompaszie helpt je graag in dit interessante en soms pijnlijke proces. Ze hebben jarenlange ervaring en doen hun werk met veel plezier. Zo kan je meteen ervaren hoe het is om iets te doen wat bij je past en wat je werkelijk leuk vindt.

https://kompaszie.com