Firma fair focus
Business / Business Services

Weet jij wat je moet doen na een ongeluk?

Wanneer je een fietser hebt aangereden is dit een erg heftige ervaring. Dit geldt voor beide partijen, voor de aanrijder en voor diegene die is aangereden. Het is natuurlijk altijd hopen dat er geen schade is ontstaan na een ongeluk en dat iedereen er zonder kleerscheuren af komt.

Wat moet je doen na een ongeluk?

Veel mensen vragen zich af wat je nu eigenlijk moet doen na een ongeluk. Dit is moeilijk te zeggen aangezien elke situatie anders is. Toch zijn er wel een aantal punten waar je rekening mee kan houden wanneer je in zo’n situatie terecht komt. Wanneer je een aanrijding hebt gehad is de eerste prioriteit je gezondheid. Heb je ergens pijn of heb je het gevoel dat er iets niet in orde is? Trek dan meteen aan de bel, de kans is namelijk groot dat je dan ook echt daadwerkelijk wat hebt. Wanneer dit het geval is, wil je natuurlijk voorkomen dat deze schade verder oploopt. Het kan ook goed voorkomen dat je in eerste instantie het gevoel hebt dat er niks aan de hand is. Dit kan een reden zijn van de spanning en dat je lichaam nog vol met adrenaline zit. Pas later kan je dan beseffen dat je ergens last van hebt. Wanneer je een heftig ongeluk hebt gehad is het altijd verstandig om je te laten controleren door een doctor of even langs de huisarts te gaan.

Vervolgstappen

Naast dat je moet letten op de gezondheid zijn er nog een aantal andere factoren waar je achteraf rekening mee moet houden. Wanneer je een ongeluk hebt gehad komt hier in de meeste gevallen ook materiele schade bij kijken. Dit is natuurlijk een zaak voor later, in het begin ligt de prioriteit op de gezondheid van beide partijen. Materiele schade is simpelweg een kwestie van geld, die in de meeste gevallen door de verzekering wordt uitgekeerd. Toch blijft dit altijd vervelend, in deze afhandelingen gaat namelijk in de meeste gevallen veel tijd zitten. Je wil het ongeluk eigenlijk altijd zo snel mogelijk naast je neer leggen en er niet meer over nadenken. Toch kan het hierdoor nog erg vers blijven.

https://www.juridischbureauletselschade.nl/