Waarop kan een huishouden het meeste besparen?

 

Zelfs nu we uit de crisis zijn, letten we op onze centen. Alhoewel we het al een stuk breder hebben dan pakweg 10 jaar geleden, is het alsnog prettig om aan het einde van de maand wat over te houden. Gelukkig valt er in een gemiddeld huishouden voldoende te besparen. Wij hebben de grootste quick wins voor je op een rij gezet, zodat je aan het einde van de maand voldoende overhoudt om ook een keer wat leuks te gaan doen.

Boodschappen

Allereerst kun je maandelijks flink besparen op boodschappen. Er zijn echt meer dan voldoende dingen die je kunt doen om deze uitgaven te beperken. Het is dan ook één van de grootste maandelijkse kostenposten.

Allereerst natuurlijk de open deur: doe nooit boodschappen als je honger hebt! šŸ˜‰

Maar daarbuiten zijn er nog veel meer tips. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het zoveel mogelijk doen van grote boodschappen. Door de grootverpakkingen bespaar je al snel een hoop. Op deze manier hoef je alleen de versproducten tussendoor te kopen.

Energie

Ook op energie valt voldoende te besparen. Denk hierbij niet alleen aan duurzame oplossingen als warmtepompen, maar ook veel simpeler besparingen. Sinds 1 juli 2004 is de energiemarkt in Nederland namelijk volledig opengegaan. Dit betekent dat energiemaatschappijen tegen elkaar concurreren om nieuwe klandizie te genereren. Hier profiteer jij ook van. Zo zijn er diverse energie overstap acties, waar je van kunt profiteren.

Vakantie

Ook op vakantie kun je een hoop besparen. Het is eigenlijk ironisch, daar je het hele jaar spaart om op vakantie er niet op te hoeven letten, maar met enkele van deze tips hou je alsnog meer over, waardoor je bijvoorbeeld langer weg kunt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het reizen buiten het hoogseizoen, het vergelijken van vliegtickets of het ruim van tevoren boeken. Wanneer je deze tips opvolgt, zal je je verbazen over hoeveel je kunt besparen op jouw reis.

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.