Firma fair focus
Business / Business Services

Leren schaken met de leukste spellen van de Schaakkoning

Met de spellen van de Schaakkoning wordt jij binnen de kortste keren dé koning(in) van het schaakspel. De webshop bevat een groot assortiment aan diverse schaakspellen. Bent u op zoek naar het reguliere schaakspel? Kies dan voor het ‘gewone’ schaakbord of het magnetische schaakbord. Bent u op zoek naar iets speciaals? Kies dan voor de gewone spellen. Wilt u graag een dierbare of een (werk)relatie een spel cadeau doen? Kies dan één van de dozen met meerdere spellen in één. Zo weet u zeker dat er altijd iets leuks tussen zit voor de ontvanger. Een schaakspel kopen doe je bij de Schaakkoning.

Hoe word ik een schaakkoning?

Om schaakkoning te worden moet je alleen heel veel schaken en dus heel veel oefenen. Als je nog niet zoveel ervaring hebt met het schaakspel is dat helemaal niet erg. Iedereen moet ergens beginnen. De eerste zet bij het schaakspel is belangrijk. Kies daarom om een goede aanval te doen op de koning van je tegenspeler / tegenstander. Toch is dit natuurlijk niet zo makkelijk als dat het klinkt. Daarom is het vaak makkelijker om te beginnen om stukken van je tegenspeler te winnen zodat jij een groter leger krijgt en je tegenspeler een kleiner leger. Houd altijd in gedachten om je koning veilig te houden. Dit kun je doen door middel van pionnen voor je koning te zetten zodat zij je koning ‘beschermen’. Geef niet zomaar een stuk weg als dat niet nodig is en zorg er ook zeker voor dat ieder stuk in je leger een bijdrage levert aan het spel.

Voor wie is schaken leuk?

Schaken is leuk voor iedereen; ongeacht je leeftijd, geslacht, afkomst, etc. Een kind van amper vijf kan namelijk al leren om te schaken en dit heeft een belangrijke rol in de ontwikkeling van een kind. Het helpt een kind het oplossen van problemen maar geeft ook de concentratie een boost. Ook is schaken populair voor studenten. Het zorgt ervoor dat ze sociaal blijven in studenten verenigingen en clubs. Schaken kan dan ook een goed middel zijn om van je stress af te komen tussen de tentamens en deadlines door.