Firma fair focus
Business / Business Services

Koffiemelange

Iedereen drinkt koffie, Nederlands staan bekend als een van de grootste koffie verbruikers van de wereld. In Nederland drinken volwassenen ongeveer 4 kopjes koffie per dag. De meeste mensen drinken nog filterkoffie, maar tegenwoordig nemen steeds meer mensen een speciale smaak koffie. Dit komt door de nieuwe koffiezetapparaten die er op de markt worden gebracht. Bij deze apparaten is de standaard 1 kopje. Het is niet of lastig om meerdere kopjes koffie tegelijk te zetten. Dit heeft er mee te maken dat mensen steeds meer unieke smaken van koffie willen ervaren. Filterkoffie, maar ook koffie uit pads of koffie cups is een koffiemelange. Maar wat betekent dat eigenlijk? In dit artikel lees je meer informatie over melange of Single Origin, zoals dat mooi heet.

Koffiemelange is eigenlijk heel simpel. Het is een melange van verschillende soorten koffie. Deze meerder soorten koffie zorgen ervoor dat de smaak van de melange ongeveer hetzelfde blijft. Koffie bonen kunnen namelijk nog wel eens van smaak verschillen. Dit heeft er mee te maken dat bonen van smaak veranderen door de manier van oogsten, de hoogte van het verbouwen, het klimaat tijdens het verbouwen. Door verschillende soorten bonen, met specifieke afmetingen, in de koffiemelange te verwerken zullen er altijd dezelfde hoeveelheden inzitten waardoor de koffie altijd een consistente zelfde smaak heeft. De meest voorkomende koffiebonen zijn de Arabica en Robusta.

Bij een Single Origin koffie kan je aan de twee woorden al zien wat er mee bedoelt wordt. Het kopje koffie bestaat dus uit koffiebonen vanuit een enkele oorsprong. Hierdoor kan je echt specifieke smaken van bepaalde bonen proeven. Dit is een van de redenen om eenkopskoffiezetapparaten te ontwerpen. Met behulp van deze apparaten is het voor de consument mogelijk om Single Origin koffie te drinken. Een zak van specifieke bonen loopt namelijk erg hoog op in de prijs. Verder worden alleen de Robusta en Arabica in supermarkten verkocht. Terwijl koffiecups voor nespresso ook in de winkel te koop zijn. Hierin zijn wel mogelijkheden tot Single Origin koffie.

https://www.koffiecupster.nl/