Firma fair focus
Image default
Business / Business Services

Kies ik best een alarmsysteem of camerabewaking

Kan ik het beste een alarmsysteem of camerabewaking kiezen? Als je overweegt om binnen (of buiten) beveiligingscamera’s of een alarmsysteem te (laten) installeren of als je jezelf afvraagt wat beter is, ben je hier op de juiste plek om daarachter te komen.

Wat zijn beveiligingscamera’s en inbraakalarmen – wat zijn de verschillen

Zowel beveiligingscamera’s als inbraakalarmen zijn beveiligingsproducten voor thuis om inbraak, ongeoorloofde toegang tot een gebouw of een gebied te detecteren.

Wat zijn beveiligingscamera’s

Beveiligingscamera’s zijn krachtige camera’s die zijn ontworpen om livebeelden vast te leggen van gebeurtenissen die plaatsvinden in een bepaald gebied. Ze verzenden deze livebeelden naar jouw apparaten, zodat je het overal en altijd kunt bekijken.

Er zijn twee soorten beveiligingscamera’s op de markt: draadloze bewakingscamera’s die beeld en geluid verzenden via WiFi en PoE-beveiligingscamera’s (Power over Ethernet) die alles verzenden via een netwerkkabel. Beide type camera’s kunnen thuis worden ingezet, zowel binnen als buiten.

Je kunt bewegingsmeldingen voor de camerabewaking activeren, externe toegang toestaan via mobiele apparaten en 24/7 opnames maken. Het beeldmateriaal dat met deze camera’s is opgenomen, kan later als bewijs worden gebruikt om bijvoorbeeld een indringer te identificeren. Als een crimineel zich realiseert dat er beveiligingscamera’s in een woning zijn geïnstalleerd, zullen ze minder snel het risico nemen om verder te gaan.

Wat zijn inbraakalarmen

Een inbraakalarm is een apparaat dat een hard geluid maakt wanneer iemand zonder toestemming een pand betreedt. De meeste inbraakalarmmodellen kunnen beweging of het openen van ramen en deuren in een huis detecteren, waar de meeste indringers een woning binnenkomen. Sensoren op de ramen en deuren van een huis, zorgen ervoor dat alle mogelijke manieren om een huis te betreden beveiligd worden.

Er zijn ook alarmsystemen voor buiten beschikbaar. Oudere technologieën waren niet zo effectief, maar de huidige sensoren zijn veel geavanceerder. Dit betekent dat je op de hoogte wordt gebracht van eventuele indringers voordat ze zelfs je huis hebben bereikt!

Camerabewaking versus alarmsystemen: wat beter is voor gebruik binnenshuis en buitenshuis

Het gebruik van beide beveiligingssystemen is de ultieme manier om ervoor te zorgen dat inbrekers of ongewenste gasten af te schrikken en te detecteren. Veel mensen moeten echter vaak kiezen voor het een of het ander. Dus welke is beter voor je? De score is ongeveer gelijk.

Een inbreker heeft er uiteraard een hekel aan om gestoord te worden terwijl ze bezig zijn, dus moderne alarmsystemen zijn zeer goede apparaten om hun activiteit te detecteren. Statistieken tonen aan dat een inbraakalarm in feite een afschrikmiddel is.

Indringers die een misdrijf begaan zijn bang om op heterdaad te worden betrapt. Als gevolg hiervan zullen meer criminelen dit risico willen vermijden. Beveiligingscamera’s zijn ook een afschrikmiddel voor inbrekers.

Beide dienen hun doelen. Een alarmsysteem maakt geluid en waarschuwt je wanneer er ingebroken wordt (als er videocamera’s zijn is dat perfect), en een camerasysteem neemt video’s op in livebeeld en geeft een melding wanneer er iemand wordt gedetecteerd. Met beveiligingscamera’s kun je duidelijk zien wat er thuis gebeurt, ongeacht waar je bent. Dat wil zeggen, beveiligingscamera’s maken thuisbeveiliging zichtbaar en inbraakalarmen maken thuisbeveiliging hoorbaar. Aan jou de keus waar je voorkeur ligt.

https://www.stopdedief.be/alarmsysteem/