Firma fair focus
Business / Business Services

Speeltoestellen en speeltuinen laten inspecteren

belang van een goede inspectie van speeltoestellen

Heeft u een eigen speeltuin achter uw huis, of een speeltuin aangelegd voor iemand anders? Dan is het verstandig, met name als de speeltuin al wat ouder is, om te kiezen voor een grondige inspectie van de speeltoestellen. Hiervoor kunt u het beste een ervaren en betrouwbaar bedrijf inschakelen dat op de hoogte is van de nieuwste regel- en wetgeving op dit gebied. Inspecteurs hanteren bij het controleren van de veiligheid en onderhoudsstaat de toestellen volgens de bepalingen uit de Warenwetbesluit Attractie en Speeltoestellen. Sinds 1997 is volgens deze wetgeving een periodieke inspectie van speeltoestellen verplicht. Terecht, want na een inspectie weet u precies waar u aan toe bent en is uw speeltuin – na eventuele aanpassingen – weer helemaal veilig en betrouwbaar. En mocht er dan iets in de speeltuin gebeuren qua ongelukken, dan bent u in elk geval gedekt doordat u een grondige inspectie heeft laten uitvoeren.

Laat een inspectie van uw speeltoestellen uitvoeren door een kenner

Een inspectie van speeltoestellen kan niet door iedere willekeurige instantie of persoon worden uitgevoerd, maar is voorbehouden aan hiervoor gecertificeerde inspecteurs of speeltoestelbedrijven. Een van de betere bedrijven waar u voor inspecties van speeltoestellen terecht kunt, is HvR Speeltotaal in Veenendaal.

Waarom kiezen voor een speeltoestellenbedrijf?

Als u het inspectiewerk van uw speeltuin uitbesteed aan een gediplomeerde en erkende onderneming op het gebied van speeltoestellen, weet u na afloop van de controle zeker hoe het er met uw speeltuin(en) voorstaat en voldoet u aan de strenge wettelijke eisen die er voor speeltuinen gelden. Neem eens een kijkje op de site van HvR Speeltotaal voor aanvullende informatie!