Hier moet je op letten bij het kopen van kinderbeddengoed

Er zijn verschillende factoren waar je op moet letten als je kinderbeddengoed gaat kopen. Denk hierbij aan de maat en welk materialen. In dit artikel lees je wanneer je welk kinderbeddengoed het beste kan kopen. Hierdoor zorg je dat je kind het beste krijgt voor hem of haar.

 

Maten van kinderbeddengoed

Als je kinderbeddengoed gaat kopen voor een baby bed, wieg of juniorbed dan is een dekbed van 100×134 cm voldoende tot gemiddeld het tweede levensjaar. Het kinderbeddengoed voor een eenpersoonsbed is hetzelfde als voor volwassenen en is vaak 140×200 cm. Deze maten kan je het beste als richtmaten aan houden. Hierdoor passen de dekbedovertrekken ook goed bij het bed. Het is aangeraden om dekbedovertrekken van katoen te nemen omdat dit zeer ademend is en vocht opneemt. Dit verhoogt het slaapcomfort van je kind. Een ander punt dat belangrijk is, is warmteregulatie. Slapende kinderen hebben het over het algemeen warmer dan volwassenen waardoor ze een minder warm dekbed nodig hebben.

 

Soorten kinderbeddengoed

Er zijn verschillende soorten kinderbeddengoed waar je uit kan kiezen zoals dons, katoen en synthetisch. Elk heeft z’n eigen eigenschappen en voordelen. Het belangrijkste is dat het gewassen kan worden. Dons kinderbeddengoed is vaak geen goed idee omdat het niet gewassen kan worden en omdat het een hoog isolerend vermogen heeft waardoor je kind het al snel te warm heeft. Zeker kleinere kinderen kunnen makkelijk oververhit raken onder donzen kinderbeddengoed.

 

Een andere keuze die je kan maken is katoen kinderbeddengoed. Dit is te wassen en neemt daarnaast goed vocht op. Ook kan katoen goed ventileren en is het een natuurlijk product. Door het ventilerend vermogen van katoen wordt het niet snel te warm. Katoen is daarbij ook nog relatief licht en voelt soepel aan.

 

De laatste mogelijkheid is synthetisch kinderbeddengoed. Dit biedt enkele voordelen ten opzichte van katoen maar ook enkele nadelen. Voordelen zijn dat het goed wasbaar is en niet zwaar aanvoelt. Synthetisch beddengoed is wel vaak warm en kan niet altijd even goed omgaan met vocht.

 

Het beste voor kinderen is dus over het algemeen katoen. De maat hangt af van het bed waarvoor je kinderbeddengoed wil kopen. Je kan nu in ieder geval op pad naar goed kinderbeddengoed.

https://www.koalabedding.nl/

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.