Firma fair focus
Business / Business Services

Help, ik heb problemen met het beeldscherm van mijn laptop! Wat nu?

Als het lcd beeldscherm van je laptop problemen geeft, is dat natuurlijk heel vervelend. Het hoeft echter niet te betekenen dat je meteen een nieuwe laptop aan moet schaffen. Vaak zijn beeldscherm problemen immers eenvoudig op te lossen. In dit artikel gaan we in op een aantal van de meest voorkomende beeldscherm problemen. Staat dat van jou er niet tussen of ligt het probleem toch wat ingewikkelder, laat je laptop dan eens grondig nakijken door een expert en laat je computer repareren in Rotterdam.

Er lopen een paar verticale gekleurde lijntjes door het beeld

Herken je dit? Op het moment dat je je laptop aan zet, zie je een of meerdere verticale gekleurde haarlijnen in beeld verschijnen. Als je het beeld beweegt, verdwijnen sommige van die lijnen of komen er juist meer lijnen bij.

Oplossing: Als je een externe monitor op je laptop hebt aangesloten, zal dit probleem waarschijnlijk verholpen zijn. Is dat bij jou het geval? Dan weet je zeker dat het lcd scherm vervangen moet worden.

Er komen steeds dezelfde, gelijkmatig verdeelde verticale lijnen in beeld

Komt dit je bekend voor? Zodra je je laptop inschakelt vertoont het beeldscherm steeds dezelfde, gelijkmatig verdeelde verticale lijnen over het hele scherm. Soms zijn deze lijnen blauw, soms rood en soms wit en soms worden deze lijnen breder.

Oplossing: Als je een externe monitor op je laptop hebt aangesloten, zal dit probleem zich waarschijnlijk ook voordoen. De oorzaak van het probleem ligt daarom hoogstwaarschijnlijk bij een slechte videokaart met een falend videogeheugen. Bij veel laptops is de videokaart geïntegreerd in het moederbord. De videokaart vervangen is daardoor een kostbare, zo niet onmogelijke zaak. Bij sommige laptops, waaronder die van Toshiba, Asus en game-laptops, is de videokaart echter niet geïntegreerd. Is dat bij jouw laptop het geval, dan is de videokaart wel eenvoudig te vervangen.

Het beeld vertoont rode vlekken

Heb je dit weleens meegemaakt? Bij het inschakelen van je laptop, zie je rode vlekken verschijnen. Heb je een externe monitor op je laptop aangesloten, dan zal dit probleem zich waarschijnlijk niet voordoen. Toch is dit probleem niet te wijten aan het scherm, maar aan een defect tussen het moederbord en de onboard video of de video connector.

Oplossing: De enige manier waarop dit probleem te verhelpen is, is met het vervangen van het moederbord.

Laat het repareren over aan een deskundige

Heb je aan de hand van bovenstaande informatie kunnen achterhalen hoe het komt dat het beeldscherm van je laptop problemen geeft? Ga er dan mee naar een laptop reparatiebedrijf en laat het vervangen van bijvoorbeeld het lcd scherm over aan expert bij jou in de buurt. Deze heeft vaker met dit bijltje gehakt en weet dus precies wat er moet gebeuren. Voor je het weet, kun je weer probleemloos verslagen typen of even lekker een filmpje kijken.

https://www.pcrefresh.com/contact/computer-reparatie-rotterdam/