Firma fair focus
Image default
Business / Business Services

EKH.nl ontwikkelt opleidingen en examens om de kwaliteit van uitgevoerde keuringen te waarborgen

Bij EKH.nl kan men een opleiding volgen tot keurmeester voor hijsen en heffen. Om de kwaliteit hoog te houden van de uitgevoerde keuringen, stelt EKH.nl opleidingen samen met examens beschikbaar. Zo zorgt EKH.nl ervoor dat een keurmeester een erkend goed certificaat ontvangt. Natuurlijk blijft na de opleiding een EKH keurmeester voor zowel hijsen en heffen de eindverantwoordelijke persoon voor de juiste uitvoering van de werkvoorschriften binnen het bedrijf. Bij EKH.nl kan men ervan uitgaan dat EKH.nl een kwaliteitscertificatie uitreikt. EKH.nl is een erkend keurbedrijf voor hijs- en hefmiddelen.

Volg de opleiding EKH- keurmeester bij EKH.nl en ontvang een persoonlijk certificaat

Volg de opleiding EKH- keurmeester bij EKH.nl en ontvang een persoonlijk certificaat. Dit is de beste manier om de werkvoorschriften goed te begrijpen en volgens de meest veilige werkvoorschriften te werken. Bij EKH.nl is er voor zowel Kraankeurmeesters als Keurmeesters in Hijs- en hefgereedschappen een praktische opleiding opgezet. Zo heeft EKH.nl het VTC erkend voor het geven van deze opleidingen. VTC staat voor “Verticaal Transport Centrum.” Een persoonscertificaat wordt afgegeven door DNV-GL aan alle keurmeesters. Dit certificaat toont aan dat een keurmeester vakbekwaam is. Daarnaast worden er terugkomdagen georganiseerd voor bijscholing voor de keurmeesters. Deze terugkomdagen zijn een onderdeel van de kwaliteitsborging. Daarom dienen keurmeesters om de 5 jaar opnieuw een certificaat te behalen. Dit wordt overigens ook geregistreerd en is te herleiden via www.certcheck.nl (u kunt een account aanmaken en vervolgens de betreffende keurmeester vinden op basis van naam en geboortedatum). Zo kan de geldigheid van een certificaat altijd geverifieerd worden. Op de website van EKH.nl is het mogelijk om de volledige en actuele certificatieschema’s te downloaden.

De inhoudelijke opleiding bij EKH.nl bestaat uit theorie en praktijk

Bij EKH.nl bestaat een opleiding uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Tijdens de opleiding worden verschillende onderwerpen besproken. Denk hierbij aan onderwerpen als de doelstellingen van EKH en de wet- en regelgeving. Daarnaast worden er ook onderwerpen behandeld die gaan over gebruikskeuringen, certificatie en het systeem. Ook komen de EKH- keuringsstickers en CE- markeringen aan bod. Verder krijgen de keurmeesters tijdens zo’n opleiding ook te maken met onderwerpen die gaan over veiligheid, beoordeling van risicoklassen, het communiceren met de klant en het overzicht van normen.