Firma fair focus
Business / Business Services

Een webcam cover om je privacy te beschermen

Een manier om je privacy meer te beschermen, is door een webcam cover aan te schaffen en op de webcam van je laptop, computer of mobieltje te plakken. Tegenwoordig wordt het steeds normaler om minder en minder privacy te hebben. Organisaties zoals Google en Facebook houden alles bij wat je online doet, stellen een profiel op van je voorkeuren en hoe je bent, en verkopen die data vervolgens weer naar andere organisaties. Een veel indringendere manier van privacy schending is echter wanneer hackers toegang weten te krijgen tot jouw webcam, en via de webcam een kijkje hebben in jouw dagelijks leven. Denk er maar over na, we gaan nergens meer naartoe zonder mobiele telefoon.

Een webcam cover, de betere keuze

In dit geval is een webcam cover kopen toch de betere keuze. Stel je voor dat hackers al in jouw mobiel zitten, en ineens kunnen zien hoe je op het toilet zit, of net wanneer je aan het omkleden bent. Ineens zijn er foto’s van jou, zonder dat je weet hoe ze genomen zijn en dreigen anonieme mensen ze naar iedereen die je kent te versturen, tenzij je iets voor ze doet. Zo begint het dan, maar is eenvoudig te voorkomen, door gewoon een webcam cover aan te schaffen. Zo weet je zeker dat er niemand aan het meekijken is, want je weet het maar nooit. Het zekere voor het onzekere nemen was nog nooit zo voordelig.

Waarom niet gewoon een sticker

Veel mensen die onze webwinkel bezoeken zullen zich afvragen, waarom zou ik meer dan vijf euro uitgeven aan een webcam cover, wanneer ik het probleem in principe gewoon met een sticker kan oplossen? Dat is een goede vraag, en daar hebben we wel het antwoord op. Een sticker zal namelijk plak residu achterlaten op de webcam, en het beeld vervagen. Wanneer je toch je webcam nodig hebt, dan zit de webcam cover niet vastgeplakt aan de camera, maar eromheen. Daarnaast zijn webcam covers opnieuw te gebruiken, en sticker eigenlijk bijna niet. Kies voor een webcam cover, zonder teleurstelling.