Firma fair focus
Business / Business Services

Belang van een goede dakisolatie

Belang van een goede dakisolatie

Een goede dakisolatie heeft een heel aantal voordelen. Ten eerste zal jouw huis in de zomer lekker fris zijn en in de winter zal je minder moeten stoken voor een warm gevoel in huis. Je kunt nooit te veel isoleren. Elke investering in isolatiemateriaal zal je terugverdienen.

Naast een daling van jouw energierekeningen, zal een goede dakisolatie ook het milieu ten goede komen. Door jouw huis goed te isoleren maak je je minder afhankelijk van fossiele brandstoffen en stoot de woning minder CO2 uit bij het verwarmen.

Een goede dakisolatie zal daarenboven een positieve invloed hebben op jouw EPC score. Een EPC score geeft aan hoeveel het primaire energieverbruik bedraagt per vierkante meter. Hoe lager de EPC score is, hoe minder energie er nodig is om de woning te verwarmen. Een geïsoleerd dak zal dus zorgen voor een lagere EPC score.

Een goede isolatie heeft zo ook een belangrijke invloed op de waarde van de woning.

Ten slotte kan je een isolatiepremie aanvragen nadat de isolatiewerken zijn afgerond.

Volgens de isolatienorm van 2020  moeten tegen alle woningen geïsoleerd zijn. Begin op tijd en laat jouw plat dak isoleren door de ervaren dakwerkers van PlatdakExpert.be

 

https://www.platdakexpert.be/