Firma fair focus
Image default
Business / Business Services

Zo beperkt u het contact met bezoekers!

Hygiëne is nog nooit zo belangrijk geweest voor de mensheid. Dankzij het verspreide virus, genaamd Covid-19, lijkt men alert te zijn geworden rondom de aanwezige bacteriën die voor de gezondheid een risico vormen.

Vele bedrijven zijn gesloten, een vervelende situatie dat voor velen zal leiden tot een faillissement. De bedrijven die, met toestemming  van de overheid, geopend mochten blijven, vormen een hoger risico in aanmerking te komen met het virus. Voor zowel de werknemers als klanten is het daarom essentieel de hygiëne voorop te zetten om mogelijke bacteriën te doden, voordat er een verspreiding plaatsvindt.

Hygiëne

Naast het plaatsen van pompen met handgel en schoonmaakmiddelen om het mandje of karretje te reinigen, zijn er meer mogelijkheden onnodig contact te vermijden. Gedurende dit artikel zal hier meer informatie over gegeven worden.

Binnenkomst

Een contact begint vaak bij binnenkomst. Voor vele bedrijven is een bezoekersregistratie verplicht om de veiligheid te waarborgen. De receptioniste of medewerker is vereist de binnenlopende bezoeker of klant te registreren in het overzicht van aanwezige bezoekers. Echter is er bij de registratie sprake van fysiek contact. Dit wordt in vele panden al beperkt door het gebruik van spatschermen; plastic platen tussen de klant en medewerker, om eventuele nies- en hoestdruppeltjes tegen te houden. Deze druppeltjes zijn vaak de oorzaak van een verspreiding.

Registreren

Om het contact volledig uit de weg te gaan, is het mogelijk een bezoekersregistratiesysteem aan te schaffen. De bezoeker of klant ontvangt voordat de geplande afspraak plaatsvindt een uitnodigingsmail met QR-code, routebeschrijving en parkeerinstructies. Het bedrijf zal beschikken over een bezoekerstablet; hier kan de bezoeker zich contactloos aanmelden met de QR-code. Nadat de bezoeker gezondheidsvragen heeft ingevuld, zal er naar zowel de receptioniste als bezoeker een mail binnenkomen. Hierbij wordt bevestigd dat de registratie met succes heeft plaatsgevonden.

http://economy.nl