Xbrl services

De xbrl services worden steeds vaker gebruikt om financiële gegevens uit te wissel tussen bedrijven. Opmerkelijk is het aantal bedrijven dat nu xbrl services gebruiken om onderling financiële gegevens uit te wisselen.

Onderling informatie uitwisselen

Sinds de komst van het internet hebben bedrijven er gebruik van willen maken om informatie uit te wisselen. Binnen de bedrijven zelf ging het nog wel goed maar onderling tussen bedrijven niet. Dit kwam doordat de bedrijven allemaal verschillende programma’s gebruikten. Dit is heel lang zo gebleven en het uitwisselen van financiële gegevens is tijdrovend gebleven. Pas in de afgelopen jaren is er hier een grote verandering in gekomen.

Veel bedrijven zijn begonnen met het gebruiken van xbrl services en hierdoor is het uitwisselen van informatie makkelijker. De ontvanger kan de gegevens namelijk gelijk inzien wat veel tijd bespaart. De ontvanger heeft zo geen specifieke software of programma nodig om de gegevens te kunnen inzien.

Controlerende instanties

Voor controlerende instanties is het zo ook makkelijker geworden. Ze kunnen zo financiële gegevens van een bedrijf makkelijker inzien, bedrijven mogen tegenwoordig zelfs financiële gegevens online opsturen naar overheid instanties in xbrl.

Het gebruik van xbrl services blijft zich nog uitbreiden en ook het gebruik ervan word steeds makkelijker. Op de website van onderstaande bronnen kun je meer informatie vinden over xbrl services.

business.nasdaq.com/

xbrlweb.parseport.com/nl/

secpublisher.com/

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.