Firma fair focus
Business / Business Services

Wereldwonderen

De 7 wereldwonderen zijn 7 prachtige bouwwerken gemaakt door mensen door de eeuwen heen. Oorspronkelijk werd er een lijst opgesteld door Antipater van Sidon, die leefde rond 140 voor Christus. Deze man maakte een lijst van 7 bouwwerken. Omdat er van die 7 bouwwerken nog maar 1 bouwwerk over is, worden er in de huidige tijd verkiezingen gehouden over wereldwonderen. Daaruit zijn de huidige 7 wereld wonderen ontstaan. Deze wonderen zijn tot op de dag van vandaag nog te bezoeken. Voor reizen richting deze wereldwonderen kijk je op ervaringen 333travel en koning aap ervaringen. In dit artikel zullen mijn favoriete wereldwonderen kort besproken worden en zal verteld worden waar deze zich bevinden.

De erepositie op de lijst van de wereldwonderen is voor de Piramide van Cheops. Deze piramide is het enig overgebleven bouwwerk van de lijst die Antipater in 140 voor Christus opstelde. Dit bouwwerk maakt geen deel meer uit van de huidige lijst, maar heeft een erepositie gekregen. De piramide is ongeveer 230 meter lang en 230 meter breed. Waardoor het een oppervlakte van bijna 53.000 vierkant meter beslaat.

Petra is gelegen in het huidige Jordanië. Dit bouwwerk is een stad geweest waar vroeger veel mensen woonden. Door een aantal aardbevingen zijn veel van deze bouwwerken ingestort. Petra was een belangrijk handelsknooppunt. Hier kwamen handelslui samen uit Jemen, Syrië en Perzië. In 1812 werd Petra ontdekt voor de westerse wereld. De stad was toen al een ruïne geworden en was voor de westerse wereld voorheen als onbekend geweest.

Cristo Redentor is het Christus beeld in Rio De Janeiro. Dit enorme standbeeld van Jezus is een van de indrukwekkendste wereldwonderen. Met zijn gigantische afmetingen is het een verbazingwekkend beeld. Het beeld staat op een berg van 710 meter hoog en is zelf 38 meter hoog. Hierdoor kijkt het beeld uit over geheel Rio de Janeiro. Het plan van het beeld is ontstaan in 1850 maar pas gerealiseerd in 1921 toen er geld werd opgehaald voor de bouw van het kunstwerk.

https://www.dalreizen.nl/