Waarom een mediator belangrijk kan zijn

Wanneer er conflicten optreden, of het nou op een persoonlijke of professionele gebied gebeurt, is het soms nodig om een neutrale derde partij erbij te halen. Dit kan in de vorm zijn van een mediator. Er zijn diverse redenen waarom men voor een mediator kiest in plaats van een advocaat.

Als je een mediator erbij haalt, dan ben je nog steeds op een informele manier bezig tot een oplossing te komen. Beide partijen krijgen de kans om rustig alles rustig uit te spreken zonder dat de mediator er zich helemaal mee gaat bemoeien. De mediator kan als gespreksbegeleider dienen en, als het nodig mocht zijn, advies geven om tot een gewenste conclusie te komen zodat beide partijen tevreden zullen zijn.

Zo een scenario zorgt ervoor dat de deelnemers zelf controle hebben over de situatie en misschien ook zelf tot een oplossing kunnen komen. Ook werkt het snel en efficiënt. Een juridische proces duurt meestal langer en kost ook nog veel meer geld. Een mediation bestaat meestal uit 6 fasen en meestal lukt het wel om in die periode tot een oplossing te komen.

Je kunt een mediator zowel bij een echtscheiding als bij een arbeidsconflict halen. Het is gelukkig gemakkelijk en snel om een afspraak met een mediator te maken. Er zijn websites online die je helpen om een geschikte mediator te zoeken. Probeer eerst een mediator uit voordat je een advocaat erbij laat halen. Misschien lukt het wel om geschillen op deze manier op te lossen.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.