Firma fair focus
Business / Business Services

Waarmee kan je een heerlijke espresso maken?

Espresso is een klein kopje koffie dat erg sterk van smaak is. Het is afkomstig uit Italië en wordt al meer dan een eeuw gedronken. Ook thuis kan je genieten van die heerlijke espresso die je iedere week bij dat gezellige terras in het centrum drinkt. Lees hier waarmee je thuis zelf een espresso kan maken!

Koffiemolen
Eén van de manieren om een heerlijke espresso te maken is door middel van een ouderwetse koffiemolen. Door de koffiebonen zelf te malen net voordat de espresso wordt gezet, verliest het zo min mogelijk aroma. Er zijn verschillende soorten koffiemolens. Eén hiervan is de ouderwetse houte molen die dient te worden aangedreven met de hand. Daarnaast bestaan er tegenwoordig ook elektrische koffiemolens. Deze nemen het werk dat men bij een ouderwetse koffiemolen moet doen weg. Verder is er een koffiemolen die speciaal is ontwikkeld voor het zetten van een kopje espresso. Deze espresso machine heeft een speciaal espresso doseersysteem. Door dit systeem kan er makkelijk voor gezorgt worden dat de exacte hoeveelheid nodige koffie wordt gemalen voor één kop espresso. Wanneer je uiteindelijk thuis een espresso gaat zetten, zorg er dan voor dat je kopje warm genoeg is. Deze kan je verwarmen met heet water, en vervolgens afdrogen.

Espresso cups  
Een moderne manier waarmee er je erg makkelijk een espresso thuis zelf kan zetten is door middel van espresso cups. Bij het gebruik van espresso cups is een koffiezetapparaat nodig die geschikt is voor het gebruik van cups. Het zetten van zo’n kop espresso is erg makkelijk. In eerste instantie moet de cup in de houder gezet worden. Vervolgens kan het water in het koffiezetapparaat gekookt worden, over het algemeen gaat dit erg snel. Hierna hoeft simpelweg alleen nog maar de houder naar beneden gehaald te worden door de cup te perforeren, en daarna op de knop te drukken voor heet water. Op deze manier is de espresso makkelijk thuis gezet! Het voordeel aan deze koffiezetapparaten is dat deze vaak geschikt zijn voor alle soorten, dan wel veel soorten cups. Hierdoor kan er ook genoten worden van andere soorten koffie.

Wanneer je wil genieten van een echt origineel kopje espresso dan is de ouderwetse koffiemolen een mooie manier om de espresso te bereiden. Echter bied de moderne manier met de espresso cups veel voordelen omdat het erg snel en makkelijk is. Daarnaast biedt het veel mogelijkheden.

https://www.lorespresso.com/nl-nl/capsules-kopen/c-174/