Firma fair focus
Business / Business Services

Vind de juiste broker

Voor iedere belegger is het noodzakelijk om brokers te vergelijken. De online brokers variëren nogal wat van elkaar namelijk. Zo heeft de ene een heel gebruiksvriendelijke site, de andere een groot aanbod, terwijl de laatste weer een hele snelle service heeft.

Ga bij jezelf na wat je in een broker zoekt en waar voor je hem nodig hebt. Voor korte termijn beleggers zal het belangrijkrijk zijn dat de broker die zij kiezen lage aan- en verkoopkosten heeft, omdat ze veel verschillende aandelen kopen en verkopen. Beleggers die op de lange termijn handelen zullen juist lage bewaarkosten willen, omdat ze hun aandelen lang vasthouden. Brokers houden rekening met de verschillende soorten behoeften van de beleggers. Sommige brokers spelen juist in op actieve beleggers, terwijl andere daar helemaal niet geschikt voor zijn.
Als je bij jezelf nagegaan bent wat voor type belegger je bent, ga je naar het aanbod van brokers kijken. Wil je in Amerikaanse aandelen beleggen? Of wil je ook dat je broker een aanbod van goud en andere grondstoffen heeft? Ook de service en gebruiksvriendelijkheid zijn factoren waar je op moet letten. Dan moet je denken aan de taal waarin de website geschreven is of dat ze een (goed werkende) mobiele app hebben.

Een aantal online brokers geven je de mogelijkheid om eerst te testen met fictief geld. Dan kun je rustig even kijken of het een fijn platform is. De beste manier om te kijken of broker echt bij je behoeften aansluit. Beleggen bij je bank wordt afgeraden tegenwoordig, simpelweg omdat brokers over het algemeen veel goedkoper zijn.
Brokers vergelijken is dus van groot belang. Neem er de tijd voor en probeer een paar brokers (gratis) uit. Op leerbeleggen.com kunt u informatie inwinnen over de verschillende brokers. Bovendien hebben hun specialisten een lijst met aanbevelingen gemaakt wat betreft de keuze voor een broker.

http://leerbeleggen.com/