Firma fair focus
Business / Business Services

Rare wetten in de VS

Over de hele wereld heb je vreemde wetten. Zo ook in Nederland. Echter spant de Verenigde Staten wel de kroon met rare wetten. Dit komt ook deels door de bizarre rechtzaken die daar wel eens voorkomen. Mensen klagen bedrijven aan voor de meest rare redenen. De meest bekende zaak is over een vrouw die koffie bestelde bij McDonalds en het bedrijf aanklaagde.

Een vrouw was met haar zoon bij de Drive In van de eettenthad hete koffie tussen haar benen geklemd. Haar zoon moest nog wat halen en toen stootte ze de koffie om over haar benen. Ze had meerdere brandwonden en klaagde McDonalds aan. Ze had uiteindelijk de rechtzaak gewonnen en een paar ton gekregen. Hierna werden er veel sneller bedrijven aangeklaagd door consumenten om geld te verdienen.

In New Jersey is het illegaal om kogelwerende vesten te dragen tijdens het plegen van een moord. Werk je in een kaasproductiebedrijf in South Dakota? Dan mag je niet slapen op de grond. Dat is volgens de wet illegaal. Dat heeft iets met Arbeidsrecht te maken. Niet doen dus! Wil je in Arizone in bad slapen? Dan mag er geen ezel bij komen liggen. Dit is namelijk strafbaar volgens het Familierecht. Een vreemde wet als je het mij vraagt. In Alaska mag je geen levende elanden uit een vliegtuig duwen. Mag dat dan wel met dode elanden? In Alaska leven veel beren maar er worden ook vaak foto’s van gemaakt. Het is dan wel een bizarre wet dan je de dieren niet wakker mag maken om een leuke foto te maken. Ik denk ook niet dat mensen graag een beer wakker maken,. Op zondag van je in Ohio niet op walvissen jagen. De rest van de week mag dat dus volgens de wet wel? Bizarre wet zeg. In Arkansas mag je je vrouw een keer per maand slaan. Wat is dit voor een rare regel? Op zondag mag je in Oregon een ijsjes eten.

https://www.ebhlegal.nl/