Firma fair focus
Business / Business Services

Prachtige lippen

De lippen zijn hele belangrijke onderdelen van ons lichaam. Probeer namelijk maar eens het alfabet op te noemen zonder je lippen te bewegen. Je maakt de klanken met je lippen en je tong. Je lippen zijn de gevoelige en vlezige buitenste delen van de mond. Dit klinkt een beetje vies en raar maar het is waar. Er lopen super veel bloedvaten door de lippen en deze bepalen dan ook de kleur. De lippen zijn verbonden aan het tandvlees en aan de kaken doormiddel van een lipbandje. Wanneer je met je vingers langs de binnenkant van je mond gaat aan de lip kant langs het tandvlees dan voel je deze. Deze lipbandjes zitten in het midden aan de voorkant van je mond. Mocht het lipbandje te lang zijn dan zit deze ook tussen je tanden met het gevolg dat er een spleet tussen je tanden kan ontstaan. In dat geval moet dit lipbandje ingekort worden, dit wordt gedaan doormiddel van een gemakkelijke ingreep waarbij er twee verdovingen plaats vinden in de mond en het bandje (gedeeltelijk) wordt weggesneden.

Zoals gezegd spelen de lippen een belangrijke rol bij het spreken van woorden en klanken maar ook bij de uitdrukkingen van het gezicht. Ook bij het kussen spelen de lippen een belangrijke rol. De lippen zijn daarom ook zeer gevoelig, en kunnen snel barsten. Dit komt door dat de huid op de lippen zeer dun is. Daarom kan je ook het bloed door de lippen heen zien en dat heeft als gevolg dat de lippen een rood roze kleur krijgen. Bij overgevoeligheid van de huid op de lippen, kunnen ze zoals gezegd makkelijk barsten, wat je hiertegen kan doen is wat lippenbalsem op de lippen smeren. Lippenbalsem is van zichzelf vettig wat de huid verzorgt en weer vocht in brengt.

De lippen komen in heel veel verschillende soorten en maten. Smalle en brede monden. Maar ook dikke of dunne lippen. Verschil in dikte van de boven en onder lip. Over het algemeen worden wat volle lippen gezien als de mooiste. Als je van je zelf niet zo gezegend bent met volle lippen dan kan je ervoor kiezen om je lippen opvullen met hyaluronzuur. Dit klinkt een beetje raar maar hyaluronzuur is een lichaamseigen stof die eigenlijk vocht brengt onder de huid waardoor de lippen groter worden.

http://faceland.nl/