Firma fair focus
Image default
Business / Business Services

Onverwerkt trauma? Doe er iets aan!

Wanneer jij op een gegeven moment in je leven een hele schokkende gebeurtenis hebt meegemaakt, is het mogelijk dat je daardoor een trauma hebt opgelopen. Trauma is het Griekse woord voor ‘wond’, dus wanneer je een psychotrauma hebt opgelopen, dan heb je letterlijk een wond op je ziel. Dat is eigenlijk wel een hele goede beschrijving van een trauma. Er zijn allerlei mogelijke gebeurtenissen waardoor jij een trauma kan oplopen, denk bijvoorbeeld aan verkrachting, een vliegtuigongeluk, een vervelende ervaring in het ziekenhuis, beroving met geweld, de dood van iemand, een natuurramp, maar ook een terroristische aanslag of oorlogsgeweld kan een aanleiding zijn tot een trauma. 

 

Er zijn heel veel verschillende manieren waarop iemand op zo’n dergelijke ingrijpende gebeurtenis kan reageren. De een krijgt er nachtmerries van, de ander stopt het weg in een hoekje en probeert verder te leven, de ander wordt heel prikkelbaar en opvliegerig en weer een ander krijgt last van angst en somberheid. Wanneer de gevolgen van deze ingrijpende gebeurtenis nauwelijks invloed hebben op je dagelijks leven, dan is dat heel erg fijn. Echter, als deze gebeurtenis jouw zodanig heeft beïnvloed, dat je daardoor niet normaal meer kan leven en geen normale relaties met anderen kan hebben, dan is het heel belangrijk om dat trauma te verwerken met hulp. Wanneer je je trauma verwerkt en er een plekje aan kan geven, dan pas kan je echt weer helemaal goed verder leven. 

 

Wanneer je door hebt, of anderen dat tegen jouw zeggen, dat jouw trauma in de weg zit bij je normale, dagelijkse leven, dan is het belangrijk om hulp te zoeken. Doe dat bijvoorbeeld eerst bij een psycholoog. Wanneer je in de buurt van Tilburg woont, is er in Tilburg een hele mooie psychologenpraktijk Tilburg van Piekerpoli waarbij jij echt gezien, gehoord en geholpen kan worden. Maar als jij nu denkt: ‘help, ik woon heel ergens anders, namelijk in Houten!’, ook dan is er voor jouw hulp. Piekerpoli heeft ook psychologen Houten. Trek daar dan aan de bel!

 

http://piekerpoli.nl/

Gerelateerde artikelen

zakelijke telefoonnummer | Voipzeker

Van ellenlang verhaal tot goed begrijpelijke uitleg in 2D of 3D

Een opslagruimte huren, bij Opslagman