Nieuwe software uitkiezen

Als bedrijf nieuwe software uitkiezen om mee te werken kan een lastig proces zijn. Als er geen goed plan wordt opgesteld is het ook gewoon lastig een goed programma uit te kiezen. Bedrijven gaan op die manier ook snel de fout in.

Het eerste wat je als bedrijf moet doen is het probleem formuleren. De nieuwe software is namelijk de oplossing. Wat is het probleem wat met een bepaald programma opgelost kan worden? Wees aan het begin niet te specifiek. Kies dan een aantal programma’s die het probleem zouden kunnen oplossen. Dit grote lijstje wil je uiteindelijk kleiner maken tot je drie keuzes hebt. Uiteindelijk kun je dan voor de beste gaan kiezen. De functies, prijs en service zijn drie factoren die mee kunnen spelen.

Het is van belang dat je een leverancier kiest. Bijvoorbeeld een leverancier van Back office software. De uitstraling, referenties, sterke punten en toekomstvisie staan dan centraal. Je wilt een leverancier die een goede website en goed uitziende software heeft. Het moet goed kunnen werken. Op internet of via andere bedrijven wil je goede verhalen horen. Tegenwoordig kun je op internet veel reviews lezen over programma’s. als je bijvoorbeeld Document management software nodig hebt zoek je dit op Google en je zult veel resultaten vinden. Je wilt de sterke punten van het lijstje van jouw keuzes op een rijtje zetten. De nadelen uiteraard ook als het te lastig wordt om direct een keuze te kunnen maken. Als je er nog steeds niet uit kunt komen is het handig om een team in de onderneming samen te stellen van mensen die de software kunnen testen. Je wilt dat jouw personeel er goed mee kan werken. Als dit niet gaat lukken, ondanks de goede reviews, dan heb je er nog steeds weinig aan. Een test teams binnen het bedrijf is dan handig voordat je een heel pakket aanschaft.

https://www.mysolution.nl/nl-NL/Home

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.