Firma fair focus
Business / Business Services

Nieuw op de markt: de HP PageWide printer

Er is iets nieuws in de wereld van zakelijk printen, HP noemt het de PageWide printer, een kleinzakelijke inkjetprinter maar ook multifunctionele printers (MFP’s) die snelheden leveren die vergelijkbaar zijn met die van laserprinters.

HP levert met de PageWide printer een nieuwe aanpak voor inkjets

Het grote verhaal achter de HP PageWide printer is de technologie onder de motorkap. Uw typische inkjetprinter heeft een printkop die over de pagina heen en weer beweegt terwijl er inkt op het papier wordt gelegd. Met de PageWide printer gaat de printkop helemaal over het papier (vandaar de naam), zodat u geen bewegende arm hoort die de printkop heen en weer schuift tijdens het afdrukken. Het resultaat is snellere printsnelheden dan wat u gewend bent van een inkjet.

Bovendien heeft uw typische printercartridge voor zakelijke inkjet een enigszins lage pagina-opbrengst – waarschijnlijk niet veel meer dan 2.000 pagina’s. De paginawijde cartridges hebben pagina-opbrengsten vanaf 3.000 pagina’s.

HP zegt dat er cartridges met een hoog rendement zijn met een paginarendement van 13.000 pagina’s voor kleur en 17.000 pagina’s voor zwart. Deze cartridges zijn natuurlijk aanzienlijk groter dan uw typische inkjetcartridge. Om ze te installeren, opent u een deur op het voorpaneel van de printer, waarbij u elk van de vier cartridges in de gelabelde sleuf schuift en op zijn plaats klikt.

Hoe presteert de HP PageWide printer?

Kopiëren en scannen zijn een integraal onderdeel van het kantoorleven, dus HP optimaliseerde deze functies op zowel op de HP PageWide printer als op de multifunctionele printers van PageWide. Twee kanten van een document tegelijk scannen als u het door de automatische documentinvoer boven op het apparaat invoert is een geweldige toevoeging aan het apparaat. Zo hoeft u niet te wachten tot het papier is omgedraaid om te worden gescand, wat de kopieertijd aanzienlijk kan vertragen.

In tests maakte de HP PageWide printer in 10,6 seconden een zwart-wit kopie, wat sneller is dan elke inkjet MFP die is getest en ongeveer het gemiddelde is voor laser all-in-ones. Nog indrukwekkender is dat een HP PageWide printer in slechts 13,6 seconden een dubbelzijdige kopie maakte. Een dubbelzijdig document van acht pagina’s dat in een snelle 29,3 seconden (of 3,7 seconden per pagina) wordt gekopieerd.

Nieuwsgierig geworden naar nog meer functionaliteiten van deze sublieme printer? Neem gerust contact op met Repromat. De professionals staan met raad en daad voor u klaar. Bekijk nu de HP PageWide printer van Repromat.