Firma fair focus
Business / Business Services

Mogelijke redenen voor een hoge waterrekening

 

Een hoge waterrekening kan heel rot uitkomen. Vooral wanneer u het eigenlijk niet kan betalen in een bepaalde periode. Soms is er daadwerkelijk meer water gebruikt maar soms kan het ook een afleesfout zijn, waarbij verschillende meters met elkaar zijn vergeleken. Een watermeter wordt namelijk afgelezen en vergeleken met de vorige meting en op basis daarvan wordt de rekening opgesteld. Vaak blijft het watergebruik ongeveer gelijk maar soms kunnen er flinke schommelingen in zitten. Er zijn een aantal mogelijke redenen voor een te hoge waterrekening die we hier zullen bespreken.

Verkeerd afgelezen meter

In sommige gevallen van een te hoge waterrekening blijkt dat de meter verkeerd is afgelezen. De monteur heeft dan of verkeerd afgelezen, of de afgelezen waarde vergeleken met de verkeerde waarde waardoor uw rekening veel hoger uit komt. Hier kunt u zelf achter komen door te checken of het afgemeten verschil wel klopt. Deze informatie kunt u aanvragen bij uw waterbedrijf. Als dit niet zo is kunt u het waterbedrijf bellen om deze fout recht te laten zetten.

Lekkage

Een andere reden voor een te hoog uitgevallen waterrekening is een lekkage. Als u, in een van de leidingen van uw huis, een lekkage heeft kan dit enorme kosten met zich mee brengen. Het gevaarlijke van lekkages is dat u soms niet eens doorheeft dat u er een heeft. Bijvoorbeeld bij een invoerkabel die door de grond loopt. U zult dit niet gelijk opmerken maar er kan op deze manier enorm veel water worden verspilt. U kunt een lekkage het beste laten oplossen door een erkende loodgieter om te zorgen dat er in de toekomst geen nieuwe lekkages komen. Wanneer u een lekkage zelf probeert te repareren of dit laat doen door een amateuristische loodgieter is dit niet alleen gevaarlijk maar kan het u ook veel geld kosten in verband met toekomstige reparaties. Schakel daarom een erkende loodgieter in, dan hoeft u zich geen zorgen meer te maken. Heeft u met spoed een loodgieter nodig? SAM Loodgieter Zoetermeer kan elke taak, met of zonder spoed, direct voor u aanpakken. Contacteer ons gelijk.