Firma fair focus
Image default
Bedrijven

Mannenmode

Toen mannen nog kleine jongetjes waren, werd er niet veel omgekeken naar de kleding die ze droegen. Voor mannen is het eigenlijk alleen maar belangrijk dat de kleding goed en lekker zit. Dit zal in hun hele leven dan ook echt niet veranderen. De vrouwen daarentegen zijn wel heel erg bezig met kleding, trends en hoe ze eruitzien. Kijk maar naar een normale winkelstraat, dit zijn voornamelijk alleen maar vrouwenzaken.

 

Weinig veranderd door de tijd heen

Terwijl de vrouwenmode varieert tussen de minirok en de warme winterjassen, blijft de herenmode vrijwel stabiel. Maar waarom verandert er zo weinig bij de mannenmode? Uit onderzoek blijkt dat mannen denken uit grote lijnen en daardoor zijn ze vrij stabiel in de keuzes die ze maken. De mannen hanteren dus een bepaald gezegde; ‘doe maar normaal, dan ben je al gek genoeg’.

Mannes vs vrouwen lichaam

Bij de vrouwen is het lichaam natuurlijk iets meer uitgesproken; vrouwen hebben namelijk rondingen zoals borsten, billen en heupen. Je ziet dat ontwerpers ook met deze rondingen experimenteren. Nu is de bouw van mannen rechter, de enige plek wat kan variëren is de schouder.

 

Waar houden mannen van?

Als je bij de mannenkledingkast gaat kijken, liggen er altijd een paar kledingstukken. Als eerste is dat de hoodie, een voorbeeld hiervan is de black bananas hoodie. Deze black bananas hoodie zit lekker en is ook nooit moeilijk te combineren. Ten tweede ligt er ook altijd een zwart shirt in de kast. Deze kan gecombineerd worden met een jasje en een spijkerbroek. Als laatste is de goede spijkerbroek niet te missen, met alles te combineren en helemaal niet out of the box denkend. Deze kledingstukken horen dus alle drie, stuk voor stuk, in de kleding kast thuis van de man. Natuurlijk zijn er nog meer opties voor kleding die de man kan dragen.

https://konceptstore.nl/collections/black-bananas