Firma fair focus
Image default
Bedrijven

Handige tips bij stroomstoringen

Een stroomstoring is natuurlijk erg vervelend, maar er zijn wel een aantal dingen die je er tegen kunt doen om de kans op een stroomstoring te beperken. Het is bijvoorbeeld verstandig om alleen apparaten aan te schaffen die beschikken over een CE-label. Dit label geeft aan dat de apparaten over de minimale eisen beschikken voor elektrische kabels. Apparaten die niet beschikken over een CE-label voldoen niet aan de minimale eisen en kunnen gevaarlijk zijn. Het is nog beter om apparaten af te schaffen met een KEMA of VDE keurmerk. Apparaten met dit keurmerk zijn uitvoerig getest, waardoor de kans op een stroomstoring al een stuk verminderd wordt. Het is verder ook verstandig om je elektra regelmatig te inspecteren op schade, als je de kans op op storing wilt verkleinen. 

Hoe wordt een stroomstoring veroorzaakt?

Een stroomstoring kan verschillende oorzaken hebben. Een blikseminslag kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat de elektriciteit in je huis uitvalt. Maar het kan ook zo zijn dat er een stroomstoring in uw regio. In dat geval valt er niks tegen te doen. Het is ook niet de meest voorkomende oorzaak. In de meeste gevallen wordt een stroomstoring veroorzaakt door een kortsluiting. Wanneer iets fout is binnen in een elektrische apparaat, dan zorgt dit ervoor dat de stroom uitvalt. Dit gebeurt om gevaarlijke situaties te voorkomen.

Stroomstoring in een elektrische installatie 

Kortsluiting kan dan wel de grootste oorzaak van een stroomstoring in je huis, maar dat wil niet altijd zeggen dat de oorzaak is. Het kan ook zo zijn dat er een storing in je elektrische installatie zit. Ga in dat geval niet proberen om het probleem zelf op te lossen, maar schakel hier een elektricien van Elektricien Oss voor in. De elektricien van Elektricien Oss zal de stroomstoring weer verhelpen. Waardoor je zo snel mogelijk weer gebruik van je elektriciteit kunt maken.