Firma fair focus
Image default
Bedrijven

Checklist verbouwingsplan

Ben je van plan om met een verbouwing te beginnen? Dan is het handig om een plan te maken, zelfs als je veel uitbesteed. Dit voorkomt een hoop gedoe. Hier wat tips om jou op weg te helpen!

Ga eens rondkijken en bedenk wat je eigenlijk wil

Weet je eigenlijk wel wat er allemaal mogelijk is? Wat zijn jouw wensen en welke oplossingen zijn daar allemaal voor mogelijk? Dit onderzoeken is een belangrijke stap, die erg veel frustratie kan opleveren als je hem niet doet. Als je naderhand denkt ‘dat was beter geweest’ dan is dat natuurlijk een dikke gemiste kans.

Maak er een plaatje van

Wil je zelf gewoon eerst al een idee hebben? Heel verstandig, maak dan eerst een soort plattegrond en een tekening van hoe je het eindresultaat voor je ziet. Dat is niet zo ingewikkeld als een officiële bouwtekening maken. Het voordeel hiervan is dat je alvast een idee hebt van wat hoe het er misschien uit kan gaan zien.

Huur een expert in

Nu komt trouwens het maken van een bouwtekening aan de orde. Laat dit door een expert doen, eentje die de verbouwing ook kan uitvoeren is wellicht handig. Zo kun je ook meteen een offerte op vragen.

Voor een goede offerte zal de expert nog vragen gaan stellen. Welk materiaal wil je gebruiken, wie doet de inkoop? Dat soort zaken.

Bouwcontainer huren

Bouwcontainer huren? Ja, er komt vaak veel afval vrij bij een verbouwing. Dan is een bouwcontainer huren heel handig. De planning is natuurlijk ook enorm belangrijk. Het is vervelend als dit in de soep loopt. Als jouw keuken wordt verbouwd, is het niet leuk als je vier weken vertraging oploopt door een slechte afstemming. Leg dus heldere afspraken vast, ook over de levertijd, voordat je akkoord geeft op de offerte.

Zorg ervoor dat alles goed verloopt. Tip: Wil je een bouwcontainer huren voor jouw verbouwing? Regel dit dan op tijd bij de verhuurder. Voorkom dat je in de problemen komt, door een wachttijd.

Maak ook helder wie er verantwoordelijk is voor het huren van een bouwcontainer. Jij of diegene die de verbouwing voor jou doet.

https://www.afvalcontainersvlk.nl/bouwcontainer-huren/