Firma fair focus
Business / Business Services

Inloopdouche

Inloopdouche

Een badkamer met ruime inloopdouche klinkt heel gewoontjes, maar je kunt het zo chique maken als jij wilt. Afhankelijk van je afwerking creëer je een hedendaagse, romantische of juist exotische uitstraling. Je kunt kiezen voor een glazen wand, maar ook een betegelde zijwand is mogelijk. Kies je hierbij voor grote tegels of juist kleine mozaïektegels. In principe is alles mogelijk, mits het allemaal in je badkamer past. Extra inspiratie kun je opdoen in de 3D badkamerontwerp met betegelde inloopdouche. Voor als je het even niet meer weet.

 

Vele stijlen, vormen, en maten

Natuurlijk moeten de formaten passen, maar in principe zijn de stijlen voor een badkamer met ruime inloopdouche eindeloos. In een halfopen douche kun je bijvoorbeeld de badkuip afschermen met een laag scheidingsmuurtje. Gebruik hierbij lichte tegels om het gevoel te krijgen je in een resort te bevinden. Een inloopdouche met matglas creëert inzichtelijk veel ruimte, maar geef je toch privacy. Ook is de Scandinavische uitstraling populair. Over het algemeen minimalistisch, maar met bijvoorbeeld houtlook-tegels toch rustiek. Of industrieel of juist retro, het is allemaal mogelijk. In het 3D badkamerontwerp met betegelde inloopdouche vind je een modern voorbeeld.

 

Tips voor de aankoop

Bij de aankoop van een badkamer met ruime inloopdouche zijn er een aantal zaken waarmee je rekening dient te houden. Zorg bij een inloopdouche voor een antislip-laag op de vloer zodat je vervelende ongevallen voorkomt. Als je een glazen wand wilt, bedenk wat voor afwerking je wilt. Wil je volledig transparant of een privacy creëren door bijvoorbeeld decorglas te gebruiken? Decorglas houd je badkamer ruimtelijk, maar schermt het tegelijkertijd af. Hetzelfde geldt voor tegels; wat voor uitstraling wil je? Overweeg een douchestoel als je moeite hebt met staan. Bekijk het 3D badkamerontwerp met betegelde inloopdouche om de mogelijkheden te bekijken.

 

3D badkamerontwerp met betegelde inloopdouche

Om een beeld te krijgen van het eindresultaat kun je gemakkelijk een 3D badkamerontwerp maken. Op de website van Sani-Bouw is er al een 3D badkamerontwerp met betegelde inloopdouche om je te inspireren. Hier krijg je te zien dat een combinatie van materialen een weelderige uitstraling creëert. Combineer de uitstraling van strakke tegels met het landelijke van houten badkamermeubels. Het 3D badkamerontwerp met betegelde inloopdouche kun je als basisplan gebruiken. Vervang hier en daar elementen om het ontwerp te laten voldoen aan jouw wensen en eisen. In mum van tijd creëer je de badkamer met ruime inloopdouche van je dromen.

 

Schoonmaak en onderhoud

Hoewel je bij een badkamer met ruime inloopdouche geen vervelend douchegordijn hebt, moet je het wel schoonmaken en onderhouden. De douchecabine moet natuurlijk mooi blijven en een eventuele glazen wand stralen. Je kunt glazen wanden voorzien van een coating. Dankzij de coating worden de glazen waterafstotend en krijgen kalk en vuil nauwelijks kans zich eraan te hechten. Verder is het handig om de inloopdouche na elke douchebeurt af te spoelen met koud water en vervolgens droog te trekken met een douchewisser. Haal er tot slot een zachte droge doek overheen om te voorkomen dat je douche vies wordt.