Firma fair focus
Business / Business Services

Dit zijn de voordelen van een e-sigaret

Een e-sigaretis en aparaatje die bestaat uit een mod en een batterij. Hiermee kun je vloeistof dampen. Dampen is het vervangend woord van roken met een e-sigaret. Dit apparaatje verhit kleine compacte batterijen het vloeistof en zet deze om in een damp die vervolgens ingeademd wordt. Dit vloeistof komt in verschillende smaken voor zoals fruitsmaken, cappuccino en chocolade met of zonder nicotine.

Volgens onderzoek zijn de e-sigaretten 95% minder schadelijk dan sigaretten die tabak verbranden. Dit blijkt uit de rapportages over de gezondheidseffecten van de elektronische sigaret in vergelijking met de klassieke tabak sigaretten. De e-sigarten zou een uitweg zijn om rokers die willen stoppen met roken of die minder willen roken te helpen om zonder ontwenningsverschijnslen te stoppen met het roken van tabak die schadelijk is voor je gezonheid.

Voordelen van een e-sigaret

⦁   Tijdens het dampen komen geen giftige stoffen die vrijkomen bij het roken zoals teer, koolmonoxide, cyanide en polycyclische aromatische .

⦁   In e-sigaret komen het radioactieve sporenelementen niet voor, bij gewone sigaretten wel.

⦁   Nicotine bij dampen is niet kankerverwekkend omdat er geen verbranding van tabak plaats vindt. Door verbranding van tabak komen dus andere giftige stoffen vrij die nicotine dan schadelijk maken.

⦁   Omstanderes, kinderen en zieken kunnen niet passief meedampen. Passief meeroken is een probleem voor de hele samenleving vandaar het rookbeleid dat men niet in opebenbare gelegenheden of ruimtes nmag roken.

⦁   In tegen stelleing met roken is dampen niet verslavend en als je stopt met dampen heb je geen last van ontwenningsverschijnselen zoals bij roken.