Firma fair focus
Business / Business Services

De plastisch chirurg

Iedereen denkt te weten wat een plastisch chirurg doet, maar bijna niemand heeft het goed. De plastische chirurg wordt immers vaak alleen maar in verband gebracht met cosmetische ingrepen zoals borstvergrotingen. De cosmetische plastisch chirurg staat vol in de spotlight, maar er zijn zoveel meer werkzaamheden die ook door een plastisch chirurg worden uitgevoerd.

De meeste mensen denken dus direct aan cosmetische ingrepen, maar in werkelijkheid houdt plastische chirurgie zich bezig met het veranderen of aanpassen van een functie of vorm van het lichaam. Het is hierdoor juist een extreem breed specialisme, want er worden cosmetische ingrepen uitgevoerd, maar ook reconstructieve ingrepen zoals het behandelen van een hazenlip, kunnen verbrijzelde botten door plastische chirurgen weer worden gerestaureerd en zijn ga zo maar door.

Doordat het zo breed is zijn de specialismen vaak onderverdeeld in drie categorieën. De eerste is dus vaak het meest bekend bij het publiek en dat is de cosmetische chirurgie. Dit specialisme houd zich bezig met esthetische chirurgie. Het doel is om een deel van het lichaam mooier te maken. Voorbeelden van deze operaties zijn een ooglidcorrectie bovenoogleden en botox behandelingen.

De tweede groep bestaat uit reconstructieve chirurgie. Deze chirurgen houden zich bezig met het herstellen van de vorm en de functie van lichaamsdelen. Hieronder vallen borstreconstructies na het overwinnen van kanker, maar ook het verwijderen van littekens door middel van een laserbehandeling of huidtransplantatie.

Het derde en laatste specialisme is de hand- en polschirurgie. De naam zegt het eigenlijk al, want deze chirurgen houden zich bezig met het herstellen en behouden van het functioneren van de hand. De ingrepen liggen ver uiteen, want een verbrijzelde hand kan worden gereconstrueerd, maar mensen met trillende handen kunnen bijvoorbeeld ook worden behandeld met het verminderen van het trillen als hoofddoel.

Een plastisch chirurg doet dus veel meer dan alleen cosmetische ingrepen en het is zeker een medisch specialisme waar helaas veel op neergekeken wordt.

http://faceland.nl/