Firma fair focus
Woning en Tuin

Welke soorten parketvloeren Utrecht zijn er?

Parketvloeren Utrecht zijn er in verschillende soorten. Van AvanceFloors zijn deze verkrijgbaar in heel Nederland, waaronder regio Utrecht verschillende verkooppunten heeft. Maar wat zijn parketvloeren Utrecht eigenlijk? Parketvloeren zijn een verzamelnaam voor de verschillende varianten eiken parketvloeren. Vroeger had je de hele populaire massieve houten vloeren Utrecht. Tegenwoordig zien we dat de lamel of multiplank parketvloeren Utrecht erg veel verkocht worden.

Massieve eiken parketvloeren Utrecht

Vroeger waren massieve parketvloeren Utrecht helemaal hip. Een massieve parketvloer bestaat uit 1 geheel. Dit vloerdeel is volledig eikenhout. Kenmerk toen was dat deze parketvloeren niet met vloerverwarming gecombineerd konden worden. Verder kraakten deze houten vloeren en ontstonden er vaak kieren en scheuren. Deze kieren en naden ontstonden door schommelingen in luchtvochtigheid en warmte. Vroeger werd dan wel vaak gekozen voor massieve parketvloeren, en werden de bijkomende nadelen voor lief genomen. Inmiddels is al jaren geleden de Multi planken parketvloer geïntroduceerd die wel veel meer voordelen heeft. 

Multiplank eiken parketvloeren Utrecht

Multiplanken parketvloeren Utrecht zijn tegenwoordig razend populair. Het is een eiken vloerdeel dat bestaat uit meerdere lagen. Een eiken houten toplaag met daaronder een Berken multiplex laag. Deze lagen worden met elkaar verlijmd tot een stabiele parketvloer plank. Deze parketvloeren zijn uitermate geschikte om te combineren met vloerverwarming. Tevens kunnen ze de schommelingen in luchtvochtigheid en temperatuur beter aan. Wel adviseren we nog ten alle tijden een luchtbevochtiger in de ruimte te zetten. Zodoende wordt het beste klimaat voor de parketvloer gerealiseerd. Een ander bijkomend voordeel van de multiplank parketvloeren is dat ze minder gevoelig zijn voor kieren en naden. 

AvanceFloors heeft een uitgebreid assortiment parketvloeren Utrecht. Zowel in massieve als multiplank is er ruime keuze. Met het slimme keuze plan van AvanceFloors parketvloeren kun je eenvoudig je parketvloeren samenstellen. Er zijn meerdere verkooppunten waar je je uitgebreid en professioneel kunt laten adviseren. Bekijk onze website voor meer informatie of de verkooppunten parketvloeren Utrecht.