Firma fair focus
Image default
Woning en Tuin

Een goede schoonmaak routine

Bijna iedereen heeft zijn eigen schoonmaak routine, maar doet iedereen dit wel goed? Er zijn nog steeds mensen de met het zelfde doekje de tv schoon maken en vervolgens de wc. Het is handig als je voor alles een apart schoon maak doekje hebt. Een doekje voor de wc, de keuken en de woonkamer. Vaak hebben mensen een vaste dag dat ze schoon maken of ze maken pas schoon wanneer het huis vies is. Als je iedere dag stofzuigt is het al verdoende. Dan kun je een of twee keer per week een doekje overal over heen halen. De grote schoonmaak die een keer in de maand of een keer in de zoveel maanden plaats vind mag wel wat intensiever.

 

De grote schoonmaak

Iedereen houd wel eens een grote schoonmaak in zijn huis. Dit kan 1 keer per maand zijn of een keer in het half jaar. Maar wat moet je niet vergeten bij de grote schoonmaak? Er zijn veel mensen die tijdens de grote schoonmaak een paar plekjes vergeten en dit is natuurlijk zonde. De plekjes die je niet moet vergeten: in de bestek la, haal alle bestel eruit en zuig de bakjes uit. Als je het helemaal goed wilt doen was je de bestek bak ook nog even af. Je kunt je bestek wel afwassen, maar als je het vervolgens in de vieze la legt is het nog steeds fris.

 

De ramen wassen

Een veel gemaakte fout, de ramen wassen. Of ja de ramen wassen is geen fout, maar de manier waarop of met welke poetsmiddelen worden nog vaak fouten in gemaakt. Pak een emmer en vul deze met warm water en voeg wat druppels afwasmiddel (een paar druppels per vijf liter water) toe. Dompel alvast je spons in de emmer en ga vervolgens schoon schip maken. Een scheutje spiritus is dus helemaal niet meer nodig om je ramen te zemen. Haal de planten uit de vensterbank en zet ze even buiten, zo kunnen de planten direct stofvrij worden. Zodra de vensterbank leeg is kun je beginnen om je ramen te gaan zemen. Wanneer je een hekel hebt aan de ramen wassen, kun je altijd een glazenwasser in Eindhoven inhuren om de klus te klaren.

https://schoonmaakbedrijfvaniersel.nl/ramenwasser-eindhoven/