Firma fair focus
Image default
Business / Business Services

Wat heb je nodig om karper te vangen?

Vissen op karper kan op veel verschillende manieren. Dit verklaard onder andere de grote lading aan visspullen die je in de hengelsport winkel kunt vinden. Zo kan je drijvend met de korst of katten- en hondenbrokken, stalkend met een blikje mais of wormen of op grote afstand met boilies en pellets de karper belagen. Gedurende het jaar kan je al deze methoden min of meer effectief inzetten. Onderstaande enkele aandachtspunten als je op een specifieke manier wilt vissen.

 

Drijvend vissen

Het drijvend karpervissen is een ontzettend visuele, en daarmee spannende, manier van vissen. Zeker het moment van het opnemen van het haakaas laat bij menige karpervissen het hard een keertje overslaan. En dan hopen dat het aas voldoende diep opgenomen wordt, waardoor de haak goed gezet kan worden. Voor de visserij heb je niet veel nodig. Een lichte penhengel en vismolen zijn voldoende. Merken als Penn, Abu Garcia, Mitchelle en Shimano hebben kleine lichte spinmolens die hiervoor geschikt zijn. Voorkeur is hierbij inzet van een nylon lijn en chod-haak zijn al voldoende.

 

Met de pen

Voor het penvissen heb je niet veel meer nodig dan bij het vissen met drijvend aas. Ook hier geniet de voorkeur voor een lichte (pen)hengel en een kleine molen. Met een dobber en wat loodhagels ben je, in aanvulling op het drijvend vissen, al gereed om karper te vangen.

 

Karpervissen op afstand

Het op afstandvissen op karper vraagt veel meer visspullen. Zo heb je naast je hengel een zwaardere molen nodig, maar ook steunen, wakers en piepers. De hengel wordt namelijk niet vastgehouden of kan in het gras worden gelegd. Zo zou een aanbeet heel slecht tot niet doorkomen, wat het verspelen van vis zal betekenen. Als montage is een goede voorslag of tube nodig voor het voorkomen van schade aan de lijn en vis, is lood nodig en karperonderlijnen. Deze onderlijnen worden gemonteerd met verschillende soorten wartels en tubes. Ook vraagt het monteren van het haakaas om klein materiaal als een boilienaald en stoppers. De tacklebox zal bij deze visserij dan ook veel meer gevuld moeten worden dan bij de andere meer mobiele visserij. 

https://www.sportvisgigant.nl/