Firma fair focus
Image default
Business / Business Services

Waarom relatiegeschenken zo populair zijn

Er zijn plenty manieren te verzinnen om je naam bekend te maken en te houden. Je kunt simpelweg adverteren, je kunt een ludiek nieuwsitem over jouw product publiceren, én je kunt dingen weggeven. Dat laatste wordt veel gedaan tegenwoordig. Bedrijven latenpennen bedrukken, delen mokken met logo uit of geven gadgets weg met bepaalde acties. Niet zo gek, want het is toch wel de enige manier van promoten waar de doelgroep ‘dankjewel’ tegen zegt. Het enige waar mensen écht al bij voorbaat op zitten te wachten.

Effectief

Relatiegeschenken bedrukken is populair bij degenen die weten wat het effect ervan is. Een bedrukt product zorgt namelijk voor herkenning van het merk. Wie het nog niet kende, kent het nu. Wie het al wel kende, daarbij blijft het hangen in het geheugen. Het overgrote merendeel van de mensen heeft één of meerdere van die bedrukte producten thuis liggen. Ook een groot deel gebruikt het. En dat is de truc. Een product zoals een pen lijkt niet zo bijzonder en is ook niet zo bijzonder om te geven, maar het wordt wel intensief gebruikt. Daardoor wordt het merk keer op keer gezien en blijft het merk plakken in het brein van de ontvanger.

Passend

Een cadeautje ontvangen is altijd leuk. Daardoor roepen relatiegeschenken met logo ook positieve associaties op bij de ontvangers. Positieve associaties met het merk. Dat is natuurlijk alleen zo als het relatiegeschenk passend is. Het moet passen bij de doelgroep. Qua product en qua grootte. Zo kan een gadget voor schoolgaande jongeren goed werken en bureau organizers voor mensen met een kantoorbaan. Overigens is er een verschil tussen relatiegeschenken en giveaways. Een relatiegeschenk is vaak wat waardevoller en voor een bestaande relatie. Dat kan een mok zijn, een gadget of zo’n organizer. Een giveaway, dan moet je eerder aan pennen denken. Een weggevertje om je naam bekend te maken bij potentiële relaties.

 

 

 

Advertorial:

Wil jij ook hoger in Google komen?

Online marketing bureau Adbull is de specialist op het gebied van SEO en linkbuilding. We laten graag gratis en geheel vrijblijvend zien wat we kunnen! Vraag direct de Gratis SEO Analyse t.w.v. € 249,- aan. ** Voor webdesigners en marketingbureaus bieden we onze linkbuilding diensten ook white label aan. **

www.adbull.nl