Firma fair focus
Image default
Energie

Selecteer de ideale lichtbron

Verlichting voor kantoor, showroom en huis

Een juiste verlichting van uw showroom, kantoor of etalage is erg belangrijk. De producten in een showroom of etalage moeten immers goed verlicht zijn om op te vallen voor de klant. Daarnaast is de juiste verlichting op bijvoorbeeld kantoor ook erg belangrijk voor een goede werksfeer en goede prestaties. Ook thuis is verlichting belangrijk, door het gebruik van het juiste type licht op de juiste plek zorgt u ervoor dat uw huis totaal anders aanvoelt. Ondanks het feit dat veel mensen denken dat verlichting simpel is blijkt dat er in de praktijk veel verschillende producten, stijlen en toepassingen beschikbaar zijn. In dit artikel geven we dan ook de belangrijkste informatie voor het aanschaffen van nieuwe verlichting voor particulier of zakelijk gebruik.

Led of halogeen?

Ledverlichting wordt de laatste jaren steeds populairder en drijft halogeenverlichting steeds verder uit de markt. Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen led en halogeenverlichting?

Halogeenverlichting is eigenlijk hetzelfde als een oude gloeilamp alleen is de lamp zelf gevuld met halogeengas. Dit gas zorgt ervoor dat de gloeidraad in de lamp heter wordt waardoor er meer energie wordt omgezet in licht en dit dus energie bespaart. Ook is de levensduur van een halogeenlamp ten opzichte van een normale gloeilamp een stuk langer.

Ledverlichting staat voor light emitting diode, dit houdt in dat een ledlamp geen gloeidraad heeft maar kleine light emitting diodes die licht uitstralen als er stroom doorheen loopt. Het mooie van het gebruik van ledverlichting is dat deze met 15% van de energie dezelfde prestaties levert als een oude gloeilamp en dus vele malen duurzamer is. Door het gebruik van ledverlichting bespaart u dus niet alleen geld maar draagt u ook bij aan een duurzamere maatschappij.

Het type ledverlichting

Als u op zoek bent naar verlichting voor zakelijke gebruik dan is het tegenwoordig eigenlijk gebruikelijk om voor ledverlichting te gaan. Dit omdat het erg duurzaam is en een hoge kwaliteit van licht uitstraalt. Nu zijn er echter veel verschillende typen verlichting voor veel verschillende toepassingen. Zo zijn er bijvoorbeeld ledpanelen, led plafondarmaturen of kleine led spotjes.

Indien u op zoek bent naar verlichting voor in uw winkel of showroom is het bijvoorbeeld belangrijk om flexibele verlichting te hebben waarmee u moeiteloos uw volledige showroom of etalage kunt belichten. Een erg populair type flexibele verlichting voor toepassing in etalages of showrooms de afgelopen jaren zijn bijvoorbeeld deze LED 3-fase railspots.

Informeer vooraf dus altijd goed over de verschillende types verlichting en welk type het meest geschikt is voor uw toepassing.

Bevestigingsmogelijkheden

Waar er in grote ruimtes of bedrijfshallen vaak gewerkt wordt met grote led armaturen voor een goede verlichting is dit in winkels of showrooms die minder groot zijn vaak geen gezicht. Het is dan belangrijk om te kiezen voor een systeem waar u moeiteloos uw verlichting op kunt bevestigen.

Een 3-fase railsysteem bijvoorbeeld, dit is een erg handig bevestigingssysteem voor verlichting in winkels of showrooms. U verplaatst de verlichting eenvoudig over de rails en zorgt er op deze manier voor dat uw winkelruimte zo efficiënt mogelijk belicht is. Die vindt u bijvoorbeeld via de volgende link: https://www.bedrijfsverlichting.nl/binnenverlichting/3-fase-railsysteem/

Kosten

De kosten voor verlichting kunnen sterk uiteenlopen afhankelijk van kwaliteit en grootte.

Waar een halogeenlamp erg goedkoop is kan ledverlichting, afhankelijk van het merk en de kwaliteit, een stuk duurder zijn. Het is daarom handig als u voor het aanschaffen van verlichting een goede afweging maakt tussen energiebesparing, prijs en kwaliteit. Een ledlamp zal bij de aanschaf bijvoorbeeld een stuk duurder zijn dan een halogeenlamp maar over de tijd meer energie en dus geld besparen. Informeer dus altijd goed over de verschillende mogelijkheden en toepassingen van verlichting om zo altijd de juiste keuze te maken.