Firma fair focus
Image default
Energie

Hoe vind je een goede elektricien?

Als je een woning hebt gekocht, een huis aan het bouwen bent, of de elektra in je huidige woning problemen geeft, dan heb je waarschijnlijk een elektricien nodig. Zelf aan de slag gaan met elektra is niet aan te raden en kan heel erg gevaarlijk zijn. Hoe zorg je er echter voor dat de persoon die je inhuurd wel weet wat hij of zij aan het doen is? Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een elektricien Eindhoven 040 kun je hier onder lezen hoe je iemand kiest die over de nodige kennis beschikt en de elektra in jouw woning (weer) veilig maakt. 

Erkenningen en keurmerken

Om zeker te weten dat een elektricien goed werk zal leveren kun je op zoek gaan naar een erkende elektricien. Een erkende elektricien is lid van de vakvereniging: de UNETO-VNI. Om aangesloten te zijn bij deze vakvereniging moet een elektricien goed werk blijven leveren. De vereniging controleert de leden op betrouwbaarheid, kwaliteit, milieuvriendelijkheid en veiligheid. Door lid te zijn van de vakvereniging blijft een elektricien ook op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen in het vak. Naast erkende elektriciens zijn er ook keurmerken waar je op kunt letten. Zelfstandige elektriciens kunnen het keurmerk Kwaliteitsvakman aanvragen wanneer zij minimaal vijf jaar ervaring hebben en een relevant diploma hebben. 

Overige zaken om op te letten

Een goede elektricien krijgt vaak ook goede recensies van zijn of haar klanten. Als de elektricien geen recensies aanbiedt op de website dan kun je vaak op google beoordelingen van vorige klanten lezen. Hiernaast is het handig om te letten op de garantieregeling van een elektricien. Vooral bij grote klussen is het goed om te weten hoe het geregeld wordt als er iets fout gaat of de kwaliteit van het werk niet volgens wens is. Vaak zit je bij een erkende elektricien beter als het gaat om de garantieregeling. Het kan ook slim zijn om meerdere offertes aan te vragen bij verschillende elektriciens.