Firma fair focus
Image default
Energie

Kortsluiting wat doe je er tegen?

Stel je voor je bent gezellig een spelletje aan het spelen met vrienden. Jullie zijn net bezig met 30 seconds en de stroom valt uit! Het spel kost al voor veel stress en nu krijg je er nog meer stress bij! Er zat ook nog eens een lekker stokbrood met kruidenboter in de oven. Woon je in de omgeving van Roosendaal? Schakel dan zo snel als je kan Elektriciens Roosendaal in! Zij staan 24/7 voor je klaar en komen meteen langs om de stroomstoring op te lossen. Nog even wachten voor het probleem opgelost is en binnen no time kan jij weer verder met het winnen van 30 seconds!

Waar ligt het aan?

Er zijn een aantal verschillende oorzaken waar de kortsluiting aan kan liggen. Als het goed is zijn de stoppen doorgeslagen en staat de aardlekschakelaar niet meer goed. Soms kun je er zelf wat aan doen als je de oorzaak weet. Begon de kortsluiting precies toen jij de föhn in het stopcontact stak en stond op dezelfde groep je tandenborstel ook op te laden? Dan kan het zijn dat het teveel was voor een stroomgroep. Ook kan het zijn dat je te oude apparatuur gebruikt! De meeste elektrische apparaten zijn na een tijd aan vervanging toe zodat ze weer jaren meekunnen en niet voor een kortsluiting kunnen zorgen!

Verschillende soorten stroomstoring

Er zijn zoveel verschillende soorten stroomstoringen! Het kan zo zijn dat de stoppen zijn doorgeslagen door bijvoorbeeld een blikseminslag of dat je teveel apparatuur in het stopcontact hebt zitten. Er zijn zoveel verschillende oorzaken en soorten stroomstoringen dat het goed is om een monteur in te schakelen! Ga vooral niet zelf aan de slag als je niet weet waar het probleem ligt! Dit kan namelijk erg gevaarlijk zijn en dan kunnen er binnen de kortste keren nog ergere problemen ontstaan dan die er al waren!