Firma fair focus
Image default
Energie

Bespaar jij al op de energierekening

De energierekening, iedereen die een woning of kantoorpand op zijn of haar naam heeft staan kent het wel. De energierekening is het bedrag dat je elke maand betaalt als een vaste last. De hoogte van dit bedrag is afhankelijk van verschillende factoren. Hieronder valt bijvoorbeeld de hoeveelheid energie die je verspilt, maar ook het energiecontract dat je hebt speelt uiteraard een grote rol in het bedrag dat je dient te betalen. Het is echter simpeler dan de meeste mensen denken om te besparen op de energierekening. Hieronder lees je daar meer over.

Bespaar op simpele dingen

Alle beetjes helpen en dus is het handig om op simpele, kleine, maar zeer onnodige kosten te besparen als het gaat om de energierekening. Een voorbeeld hiervan is het niet onnodig aan laten staan van het licht. Als je even niet in een bepaalde ruimte bent, zet het licht daar dan uit. Hetzelfde geldt voor als je op kantoor bent en even gaat pauzeren. Verder speelt het een belangrijke rol om computers af te sluiten als je ze niet meer gebruikt. uiteraard is de sluimerstand energiezuiniger dan het aan laten staan, maar het volledig afsluiten is nog beter. Verder dien je geen onnodige stekkers in stopcontacten te laten zitten.

Een goed geïsoleerde ruimte

Als het zo is dat je van te voren gaat bepalen waar je gaat wonen of welk kantoorpand je gaat nemen, kan het handig zijn om een goed geïsoleerde ruimte te kiezen. Dit kost je soms in eerste instantie een stukje meer, maar uiteindelijk betaalt het zich terug door enorm te besparen op de energierekening. Dit heeft te maken met onder anderen het feit dat de verwarming in die ruimte minder energie hoeft te verbruiken, omdat de warmte die wordt geproduceerd door de goede isolatie binnen de ruimte wordt gehouden.

Lage energietarieven

Als laatste het volgende: Stap over op een energiecontract met een goedkopere energieleverancier via overstappen.nl. Natuurlijk moet je zelf zuinig zijn en zelf niet te veel onnodige energie verbruiken, maar voor de energie die je wel verbruikt moet je niet meer betalen dan nodig. Overstappen op een energiecontract met lage energietarieven scheelt daarom aardig wat geld in de energierekening. Ook kun je energie vergelijken zakelijk wanneer je een eigen kantoorpand hebt, hier valt echter ook veel te besparen. Vergelijk verschillende contracten met elkaar en kijk welke voor jou het voordeligst is en de laagste tarieven bevat. Stap hier vervolgens zo spoedig mogelijk op over en bespaar jaarlijks tot wel 450 euro.