Kledinglabels

Je kent het wel, je hebt een nieuw leuk t-shirt gekocht en gepast en je bent helemaal verliefd op het shirt. Je koopt hem, neemt hem mee naar huis en de volgende dag trek je hem direct aan. Zodra je het shirt aan hebt voel je het al, het bonnetje in je nek of in je zij kriebelen heel erg. In de winkel dacht je dat het door het labeltje kwam, maar de wasinstructies zijn juist de boosdoener. Gelukkig kan je het label gemakkelijker verwijderen en ben je enigszins van het probleem af. Het afgeknipte stukje van de labels en schuurt alsnog wel een beetje in je nek.

Veel mensen herkennen dit probleem maar trekken zich in de loop van de tijd er weinig meer van aan. Mensen met hoog sensitiviteit kunnen toch heel anders tegen dit probleem aankijken. Ongeveer 1 op de 5 mensen is hoog sensitief. Dit wil zeggen dat deze personen zich overmatig kunnen irriteren aan bepaalde zaken. Ze zijn sensitief voor alle reacties van buitenaf. Het is voor hoog sensitieve personen daarom erg lastig om te gaan met dit soort problemen. Het verwijderen van een label kan dan juist nog grotere ergernissen met zich mee brengen. Omgaan met hoog sensitiviteit is voor hoog sensitieve personen een lastig iets, maar door zich te concentreren zullen de meeste hoog sensitieve personen zich beter voelen en weten hoe ze met situaties om moeten gaan.

Om het probleem van kledinglabels op te lossen zetten we hieronder een aantal HSP tips op een rijtje. Het is voor hoog sensitieve personen verstandig om naadloze kleding en naadloze sokken te komen. Hierdoor zullen er geen draadjes aan de binnenkant van je kleding of sokken zitten waar je je snel aan kan gaan irriteren. Daarnaast is het slim om fijne stof te kopen. Ruwe wol kan snel gaan kriebelen, terwijl merino wol fijner materiaal is dat minder kriebelt.

https://www.hsp-academy.nl/

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.