Firma fair focus
Image default
Electronica en Computers

Verschillende type beveiligingscamera’s

Niets is beter dan ’s nachts goed te kunnen slapen omdat u weet dat uw veiligheid verzekerd is. Het installeren van een beveiligingscamera die voor u de wacht kan houden terwijl u uw ogen dicht heeft, kan u een handje helpen bij toekomstige onderzoeken. Een bewakingscamera kan helpen bij het opslaan van bewijsmateriaal dat mogelijke inbrekers kan afschrikken of aanhouden. Het is de perfecte aanvulling op een alarmsysteem.

Om het meeste uit uw bewakingscamera te halen, moet u natuurlijk de camera kiezen die aan uw behoefte kan voldoen. Omdat veel mensen ervoor hebben gekozen om ze in hun huizen en kantoren te installeren als extra voorzorgsmaatregel, zijn er vele soorten camera’s op de markt verkrijgbaar. U kunt kiezen uit een selectie van heimelijke, nachtzicht, bedrade en draadloze beveiligingscamera’s. En, geloof het of niet, zelfs nep beveiligingscamera’s zijn nu beschikbaar in de markt. Het eerste dat u moet overwegen bij het kiezen van een camera is wat u wilt dat het voor u doet.

Verborgen beveiligingscamera’s

Met dit type camera kunt u zien wat er in uw huis of op kantoor gebeurt terwijl u zich omdraait. Sommige bedrijfseigenaren installeren bijvoorbeeld overal in hun kantoor verborgen camera’s om er zeker van te zijn dat hun werknemers hun werk naar behoren doen en er achter hun rug om geen streken worden uitgehaald. Sommige moeders laten ze installeren in teddyberen, bloempotten en klokken om er zeker van te zijn dat hun kinderen veilig zijn en dat de oppas haar werk doet.

Bedrade vs. draadloze beveiligingscamera’s

Bedrade beveiligingscamera’s zijn perfect voor mensen die een bepaalde plek constant in de gaten willen houden. Dit wordt meestal overwogen voor permanente opstellingen. Het nadeel is dat er draden moeten lopen van de cameralocatie naar uw opnameapparaat of monitor. Terwijl in nieuwbouw het verbergen van deze draden geen probleem is, maar voor bestaande woningen kan het niet zo eenvoudig zijn en heeft u wellicht professionele hulp nodig bij het installeren. Draadloze beveiligingscamera’s daarentegen bieden u flexibiliteit en zijn zeer eenvoudig te installeren. Ze vereisen geen kabels van de camera naar uw recorder of monitor omdat het videosignaal draadloos naar een ontvanger wordt gestuurd. Draadloze camera’s moeten nog wel van stroom worden voorzien, maar zolang er een stopcontact in de buurt is, is dit geen probleem.

Infrarood Camera’s

Deze zijn perfect in gebieden waar de verlichting zeer laag is. Dit type camera kan in veel situaties worden gebruikt, zoals op parkeerplaatsen, in magazijnen of overal waar goede verlichting een probleem kan zijn. U kunt ze ook in uw voordeur installeren om u te helpen toezicht te houden op de dingen die zich ’s nachts buiten uw huis afspelen. Ze geven overdag een kleurenbeeld en schakelen ’s nachts automatisch over op zwart-wit om de beeldkwaliteit te behouden. De afstand die infraroodcamera’s in totale duisternis kunnen zien, hangt af van het aantal en de grootte van de infraroodstralers.

Valse beveiligingscamera’s?

Klink niet zo verbaasd! Er zijn nep beveiligingscamera’s op de markt. Helaas kunnen deze nepcamera’s niet de gebeurtenissen opnemen die zich voordoen in het gebied dat u in de gaten wilt houden. Ze zijn bedoeld om gezien te worden om inbrekers af te schrikken om uw huis te beroven. Hoewel ze soms wel werken en aanzienlijk minder kosten om te installeren, zijn sommige inbrekers slimmer. En door de gezichtslijn van de nep beveiligingscamera te vermijden of door te weten dat het nep is, kunnen ze doorgaan met hun snode plannen en heeft u niets om aan de politie te laten zien wanneer ze het misdrijf gaan onderzoeken.

 

https://www.securitythuis.nl/