Firma fair focus
Image default
Beauty en verzorging

Hoe puistjes te behandelen en te voorkomen, volgens een dermatoloog?

We hebben allemaal wel eens een knagend puistje gehad, en helaas kan acne op bijna elke leeftijd voorkomen. Maar voordat je begint te piekeren over hoe moeilijk het kan zijn om een huid met acne te behandelen, hebben we goed nieuws. Met de juiste huidverzorgingsproducten is het mogelijk om een dramatisch heldere huid te krijgen. Hier vragen we Korean skincare specialist om antwoord te geven op al onze dringende vragen over puistjes – inclusief de beste producten om puistjes te bestrijden – net op tijd voor de maand van de acnebewustwording.

Acne is een ontstekingsgerelateerde huidaandoening waarbij de poriën verstopt raken met olie, dode huidcellen en bacteriën. De belangrijkste oorzaken van acne zijn een overmatige talgproductie, follikels die verstopt zitten met olie en dode huidcellen, bacteriën en ontstekingen. Niet alle acne is hetzelfde. Er zijn verschillende soorten puistjes, met opflakkeringen variërend van milde mee-eters tot diepe cysteuze acne, maar ongeacht de ernst of het type acne dat je hebt, de juiste huidverzorgingsroutine kan helpen- en er zijn een paar belangrijke dingen om in gedachten te houden als het gaat om het beheersen van je puistjes

Welke ingrediënten werken het best bij de bestrijding van acne? Retinol, salicylzuur en benzoylperoxide zijn drie van de belangrijkste ingrediënten om acne te behandelen. “Retinol versnelt de omzet van huidcellen en verwijdert dode huidcellen, waardoor poriën vol talg, die tot puistjes leiden, worden ontstopt,” zegt ze. “Er zijn zelfs retinoïden op recept waarvan is vastgesteld dat ze de poriën verkleinen, waardoor je huid minder olie afscheidt. Meer nog dan retinol, is de meest populaire behandeling voor de vette en acne-gevoelige huid salicylzuur. “Salicylzuur, te vinden in COSRX producten kan mee-eters en mee-eters afbreken en acne op afstand houden.