Firma fair focus
Image default
Financieel

Bitcoin en de Dark Web

Steeds vaker hoor je dingen in het nieuws over Bitcoin en de Dark Web. Deze 2 dingen worden eigenlijk onlosmakelijk met elkaar verbonden. De laatste jaren is de populariteit naar Bitcoin namelijk enorm toegenomen. Bitcoin is een crypto valuta waar online in gehandeld kan worden. Het is een virtuele munt die dus niet daadwerkelijk bestaat. Hierdoor is het hebben van deze valuta vaak volkomen anoniem.

Dark Web

De Dark Web is een plek op het internet dat niet toegankelijk is via een gewone webbrowser zoals Google Chrome of Firefox. De pagina’s van de Dark Web worden ook niet geïndexeerd door google. Je kunt er alleen op komen via een speciale browser. De Dark web staat vooral bekend om zijn illegale websites. Hier worden door criminele verschillende verdovende midellen en andere illegale dingen verkocht. Op de Dark Web kun je namelijk anoniem met elkaar praten en onderhandellen. Bitcoin is hierdoor heel erg populair geworden op de Dark Web omdat je hier anoniem met elkaar kunt onderhandellen.

Niet alleen Bitcoin

Niet alleen Bitcoin is populair op deze websites. Volgens Ethereum nieuws wordt er ook veel gehandeld in Ethereum. Ook dit is een soortgelijke crypto valuta net als Bitcoin. Samen met Monero en Bitcoin staat Ethereum in de top 3 van meest gebruikte crypto valuta op de Dark Web. Bitcoin wordt namelijk steeds populairder en steeds meer gebruikt. Dit zorgt ervoor dat overheden er een vergrootglas opleggen. Hier door kiezen criminele om bij gevaarlijk transacties sneller te betalen met bijvoorbeeld Ethereum. In het Ethereum nieuws is deze crypto nog niet zo veel waard als Bitcoin maar dit kan nog altijd stijgen. Net als met Bitcoin fluctueerd Ethereum, volgens Ethereum nieuws, heel erg.

https://cryptobenelux.com/ethereum-nieuws/