Firma fair focus
Image default
Financieel

Openbaar accountant en truth about money

Ik ben een gecertificeerde openbare accountant en werk sinds 1990 in de financiële sector. Mijn bedrijf voert audits uit voor banken, verzekeringsmaatschappijen en kredietverenigingen. Wij controleren jaarlijks duizenden transacties. Ik heb nog nooit een transactie gezien waarbij iemand werd opgelicht omdat hij of zij een lening met variabele rente aanging. Ooit.

Een korte opmerking: als je meer wilt weten over het onderwerp van interesse, lees dan mijn boek “The Truth About Money”. Het verklaart waarom rente slecht is voor alle betrokkenen.

Leningen met vaste rente – Wanneer u een lening met vaste rente aanvraagt, stemt u ermee in om de volledige hoofdsom plus rente met regelmatige tussenpozen terug te betalen gedurende de looptijd van de lening. Als de rentetarieven veranderen, kan de geldschieter de rente periodiek aanpassen om gelijke tred te houden met de marktomstandigheden. Echter, zodra u het contract ondertekent, kunt u de overeenkomst niet opzeggen zonder boetes.

Leningen met variabele rente – Met een lening met variabele rente doet u periodieke betalingen op basis van de huidige markttarieven. Uw initiële rentepercentage kan variëren afhankelijk van de geldende rentetarieven. Maar nogmaals, als u eenmaal een contract bent aangegaan, kunt u niet annuleren tenzij u aanzienlijke kosten maakt.

De beste manier om te voorkomen dat u vast komt te zitten in een hypotheek met aanpasbare rente is door rond te neuzen. ARM-hypotheken hebben verschillende rentetarieven en aflossingsopties. Sommige ARM’s bieden lagere maandelijkse betalingen dan andere. Neem dus niet zomaar genoegen met wat uw bank u vertelt. Kijk rond totdat je er een vindt die voor jou logisch is.

Er zijn veel soorten kredietlijnen voor eigen vermogen. Met HELOC’s kunnen huiseigenaren hun huis gebruiken als onderpand tegen lenen. Als u een creditcardsaldo heeft, is de kans groot dat u hebt gehoord van de Wet op het consumentenkrediet. Bekijk deze website over rentevergoeding. Deze wet vereist dat banken klanten eerlijk op de hoogte stellen voordat ze hun tarieven verhogen of voorwaarden wijzigen.