Firma fair focus
Image default
Dienstverlening

Belangrijkste oorzaken van stroomuitval in uw huis

Stroomstoring is een veelvoorkomend verschijnsel. Het kan verschillende redenen hebben en de meest voorkomende is bliksem. Blikseminslagen kunnen uit elke richting komen en er is gemeld dat een enkele blikseminslag in sommige gevallen een stroomstoring van enkele uren kan veroorzaken. Sommige stroomstoringen hebben echter de aandacht van een elektricien in Almere nodig. Hebt meer meer kans op stroomstoringen als het regent of sneeuwt omdat de spanning onder het normale niveau zakt. Hier zijn enkele hoofdoorzaken van stroomuitval in uw huis.

Gebrek aan onderhoud en te veel bedrading 

Een van de meest voorkomende redenen voor stroomuitval in huis is gebrek aan onderhoud. Als u merkt dat uw huis zijn elektriciteitsverbruik niet op peil houdt, kan dit betekenen dat er iets mis is met de bedrading. Een andere reden voor stroomuitval is te veel bedrading die wordt veroorzaakt door te veel stopcontacten of apparaten die op een een verlengsnoer zijn aangesloten. Hoe meer apparaten er zijn aangesloten, hoe meer druk het uitoefent op de bedrading zelf. Dit kan leiden tot een stroomstoring. Zorg er dus altijf voor dat je niet al te veel verlengsnoeren gebruikt, of meerdere verlengsnoeren op elkaar aansluit.

Problemen met uw hoofdschakelaar of defecte apparaten

Stroomuitval kan ook optreden als er problemen zijn met uw hoofdschakelaar die alle aangesloten stroomonderbrekers in uw huis regelt. Als dit gebeurt, moet u mogelijk dit deel van uw elektrische systeem en alle gerelateerde componenten zoals zekeringen of printplaten vervangen om het probleem op te lossen. Daarnaast kunnen apparaten uitvallen door oververhitting, overbelasting of een slecht ontwerp. Hierdoor is de kans groter is dat ze een stroomonderbreker activeren. Als u een oud apparaat heeft dat onbetrouwbaar is geworden, is het misschien tijd om het te vervangen door iets nieuws dat beter geschikt is voor uw behoeften.

Onopzettelijke en opzettelijke overbelastingen

Deze kunnen worden veroorzaakt door verlengsnoeren, elektrische apparaten en armaturen die meer stroom verbruiken dan waarvoor ze zijn berekend. Aan de andere kant worden opzettelijke overbelastingen gedaan door mensen die hun circuits opzettelijk overbelasten zonder rekening te houden met de veiligheid van de mensen om hen heen of de veiligheid van zichzelf en anderen in huis.

 

Gerelateerde artikelen

Zijn jouw hijsogen nog goed? Vraag het na bij ekh.nl

Voor compensatoren gaat u naar deze specialist

Deze glasleverancier heeft al sinds 1988 ervaring opgebouwd