Firma fair focus
Image default
Dienstverlening

Vier voorbereidingen die je voor je verhuizing absoluut moet treffen:

Als je gaat verhuizen moet je een hoop regelen. We snappen dat je soms een beetje verward raakt en het moeilijk kan zijn om je goed voor te bereiden. Daarom delen we in dit artikel vier voorbereidingen die je absoluut voor jouw verhuizing absoluut moet treffen.

Regel hulp

Verhuizen kun je niet alleen. Daarom is het belangrijk dat je voldoende mensen regelt die jou kunnen helpen sjouwen. Dat kan een verhuisbedrijf zijn, maar je vrienden of familie volstaan natuurlijk ook. Ook kan het handig zijn om op voorhand bepaalde hulpmiddelen te regelen, zoals verhuisliften of een aanhanger.

Regel dozen

Het gaat tegenvallen hoeveel spullen je hebt en hoeveel daarvan je kwijt kunt in die paar kartonnen dozen die je verzameld hebt. Bij de supermarkt kun je vaak gratis oude kartonnen dozen krijgen, maar die hebben een onhandige vorm en zijn vaak ook niet stevig genoeg. Je kunt daarom beter bij de bouwmarkt of online een paar speciale verhuisdozen kopen. Deze zijn helemaal niet duur en kunnen na gebruik gewoon weer opgevouwen en hergebruikt worden, bijvoorbeeld door een kennis die binnenkort gaat verhuizen.

Regel vervoer

Als je maar een heel klein huisje hebt kan een auto met aanhanger wel volstaan, maar als je echt veel moet verhuizen en je hebt geen verhuisbedrijf met vrachtwagen ter beschikking, zorg dan dat je ander vervoer hebt wat volstaat. Dit kan bijvoorbeeld een busje met aanhanger zijn, of vraag aan de vrienden die je komen helpen met verhuizen of zij misschien ook mee rijden. Zo kun je met meerdere auto’s op en neer van huis naar huis. Dat gaat een heleboel tijd en moeite schelen.

Regel parkeergelegenheid

Zeker in de stad heb je niet altijd de mogelijkheid om recht voor de deur te parkeren. Zeker als je gaat verhuizen is dat ingewikkeld. Vraag ruim op tijd een parkeervergunning aan bij de gemeente, zodat je in jouw straat de auto gewoon kwijt kan. Ook dan kun je op de dag van verhuizing vaak moeilijk zomaar voor de voordeur gaan staan. In dat geval kan het slim zijn om alvast even goed te overleggen met je nieuwe buren. Dan leer je ze ook alvast kennen ten slotte.